İzmir Bayramını Kutluyor

İzmir’de Cumhuriyet sevdalısı İzmirliler Cumhuriyet'in 96'ncı yıl dönümü, büyük bir coşku ile kutluyor.

İzmir Bayramını Kutluyor

İzmir'de Cumhuriyet'in 96'ncı yıl dönümü, büyük bir coşku ile kutlanıyor. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında meydanlara dökülen İzmirliler her yeri kırmızı beyaza boyadı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 96'ncı yıl dönümü kutlamaları kapsamında İzmir Valiliği'nde düzenlenen törenle İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tebrikleri kabul etti. Törene askeri erkan, vali yardımcıları, mülki idare amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve binlerce İzmirli katıldı. Vatandaşlar törenin yapıldığı alana, polislerce üst araması yapıldıktan sonra alındı. Çatılara, keskin nişancı özel harekat polisleri yerleştirildi. Karada, havada ve denizde geniş güvenlik önlemlerinin alındığı tören, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri'nin, halkı selamlamasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telgrafı okundu. Törende konuşma yapan İzmir Valisi Erol Ayyıldız, “Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Atatürk'ün öncülüğünde kurulan Cumhuriyetimizin 96'ncı yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aziz milletimiz ve onun kahraman ordusunun Atatürk'ün yanında tek yürek olmasıyla yürütülen istikbal mücadelesi binlerce şehit verilerek kazanılmıştır. Cumhuriyetimiz kurulmuş ve milletimiz ender başarılardan birini gerçekleştirmişti. Yeni Türk Devleti'nin çağdaş bir yönetim şekline sahip olmasına inanan Atatürk, 'Cumhuriyet fazilettir' diyerek yeni devletin yönetim şeklini ilan etmişti. Bir yenilik ve kalkınma projesi olan Cumhuriyet, demokratik çağdaş ve hukuk devletini gerçekleştirmiştir” dedi.

Her alanda pek çok gelişmenin yaşandığını anlatarak sözlerinde devam eden Vali Ayyıldız, “Siyasal ve ekonomik alanda gerçekleşen gelişmelerle Türkiye'nin bölgedeki önemi daha da pekiştirilmiştir. Ülkemiz sadece bölgesel kalmayıp, küresel bir güç olmak için merhaleler kaydetmiştir. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlet olarak dünya ülkeleri arasında saygın bir yere gelmiştir. Bugün bunun haklı gururu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada güçlü, istikrarlı bir devlet olmasından rahatsızlık duyanların bölücü tehditlerine karşı uyanık olmalıyız. Huzur ve barış içinde yaşayan bir toplumla bunun mümkün olduğu asla unutulmamalıdır. Bizi tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak yapan yüksek değerlerimize sahip çıkmaya, bunları yüceltmeye, birbirimize kenetlenmeye mecburuz” diye konuştu. Törende, Vali Erol Ayyıldız’ın kendisine verilen bayrağı öperek alnına koyduğu görüldü.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202