İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Kadın Devrimi

23 Haziran İstanbul seçiminden önce dile getirdiği seçim vaatleri arasında en çok vurguladığı konulardan biri kadın istihdamı olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, vaatlerini gerçekleştirmeye devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Kadın Devrimi

Kadınların sosyal hayata ve iş hayatına katılımıyla ilgili son derece önemli adımlar atan Ekrem İmamoğlu, icraatlarına bir yenisini daha ekledi. Pek çok alanda kadının istihdam edilmesi konusuna vurgu yapan Ekrem İmamoğlu, en son icraatı olarak İstanbul Büyükşehir Belediye iştiraklerinden İETT’ye kadın şoför alınacağını açıklamıştı. Başkan İmamoğlu’nun “Kadınların kentte ve yönetimde sözü olacak” mottosuyla yaptığı atamaların sonuncusunda, İETT’nin ihtiyaç duyduğu şoförlerin de kadınlardan seçilmesi talimatı kamuoyunda büyük beğeni toplamıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kadın istihdamını genişletmeye yönelik icraatlarına geçtiğimiz günlerde bir yenisini daha ekledi. “Kadınların yaptığı her şeyde elinin bereketi vardır” diyen İmamoğlu, İSPARK’ta da değişimi başlattı.

Daha önce İSPARK’la ilgili konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ekrem İmamoğlu, “İSPARK’ta sıfır kadın çalışan olur mu? Sıfır yani. Enteresan. Bir kurumda 2 bin 500 personelde sıfır. Büyük bir marifet yani" diyerek eleştirdiği İSPARK’ta kadın istihdamına başlandığını açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sosyal medya hesaplarından, "'Kadın yaşatmaktan, canlandırmaktan yanadır her zaman ve kadınların yaptığı her şeyde elinin bereketi vardır.' İSPARK'ta değişim başladı, yeni yol arkadaşlarımıza başarılar dilerim” ifadelerini paylaştı.

Ekrem İmamoğlu’nun kadın istihdamını arttırmaya yönelik başlattığı yeni alımları içeren videoda açıklamalarda bulunan İSPARK çalışanı Zülfiye Işan, “Ben kadınlar erkeklerden daha güçlüdür diye düşünüyorum. Eşim 5 buçuk senedir İSPARK’ta çalışıyordu. Daha sonra kendisi rahatsızlandı ve vefat etti. Eşim çalışırken ben çalışmıyordum, çocuklara bakıyordum. İSPARK’tan bana telefon geldi, “Bir ihtiyacınız var mı, size nasıl yardımcı olabiliriz, ne yapmamız gerekiyor?” dediler. Ben de düşündüm, 4 çocuğum var onları okutmak istiyorum, eşimin işini devam ettirmek istedim. Biz burada aile gibiyiz, bütün çalışanları tanıyoruz. Çalışanlar olsun, Genel Müdür olsun “Biz varız arkanda, sen sakın korkma” diyorlar. O yüzden ben hiç korkmadım zaten” dedi.

İSPARK Pazarlama ve Kurumsal İlişkiler Müdürü Derya Atacan ise, “İSPARK’ta ilk kadın çalışan olmak bana nasip oldu, son derece mutluyum. Bence ben sadece Türkiye’de değil, Dünya’daki en şanslı kadınlardan biriyim. Çünkü son derece demokratik bir ortamda yetiştim. Kadın erkek ayrımı bilmeden, tamamen insan gözüyle herkese bakarak yetiştik. Türkiye Cumhuriyeti’nde Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen kadın haklarının ışığında yetiştik. İş hayatında illegal bahis erkek çalışanların daha yoğun olduğunu görüyoruz. Ben de tabi bu tip ortamlarda çok çalıştım. O yüzden benim açımdan bu kadar erkek yoğunluklu bir ortamda çalışmanın herhangi bir problemi yok. Herkes gelip konuşuyor, selamlaşıyoruz, birbirimize derdimizi anlatıyoruz. Ben inanıyorum ki kadının olduğu her yerde, her yer tazelenir, coşar ve daha iyi işler başarılır” diye konuştu.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202