Hıdırellez Karşıyaka’da bandoyla kutlandı!

Baharın müjdecisi Hıdırellez, Karşıyaka’da Belediye Bandosu’nun verdiği sokak konserleriyle kutlandı. Akşamın ilk konserini Dedebaşı’nda veren Karşıyaka Belediye Bandosu; üç saat boyunca İmbatlı, Örnekköy, Afetevleri ve Bostanlı’ya da giderek vatandaşlara Hıdırellez coşkusunu yaşattı.

BELEDİYE 06.05.2020, 12:11
Hıdırellez Karşıyaka’da bandoyla kutlandı!

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle evlerinde olan Karşıyakalılar, Bando’nun çaldığı şarkı ve marşlara balkonlarından neşeyle eşlik ederken, Roman vatandaşlar ateşten atlama geleneğini de bozmadı. Coşku dolu gecede bereket, şans, sağlık ve barış dilekleri paylaşıldı; ‘yeniden doğuşu’ simgeleyen bahar ayları umut ve heyecanla karşılandı.

Konserler sosyal medyadan yapılan canlı yayınlar ile farklı mahallelerdeki vatandaşlarla da paylaşılırken, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Biz ailece Hıdırellez’in uğruna inanırız. Baharın getirdiği umut ve gelecek güzel olan inancımızla, herkesin Hıdırellez Bayramı’nı kutluyorum. Hepimize bolluk, bereket ve sağlıklı günler getirmesini, tüm dileklerin kabul olmasını diliyorum” dedi.

Yorumlar (0)
19°
parçalı az bulutlu
banner202