Gurur Yazılır, Kaf Sin Kaf Okunur

Kadızade Zühtü Işıl ve arkadaşlarınca 1 Kasım 1912’de kurulmuş olan Karşıyaka Spor Kulübü’nün yeni yaşı büyük bir coşku ile kutlandı.

BELEDİYE 02.11.2019, 12:20 02.11.2019, 12:29
Gurur Yazılır, Kaf Sin Kaf Okunur

Çarşıda belediye ve taraftarlar derneğince organize edilen korteje binlerce Karşıyakalı katılıp büyük coşkuyu beraber yaşadılar. Saat 19.12’de yakılan renkli meşaleler, yeşil kırmızı bir şölen ortaya çıkardı.

Kutlamalara katılıp taraftarlar ile kol kola yürüyen ve marşları da beraber söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Gurur yazılır, KAF SİN KAF okunur diyerek 1 Kasım 1912’de bu ilçede bir zeytin ağacının altında, bir kıvılcımın çakıldığını, bir avuç destansı insan tarafından tutuşturulan kıvılcımın, 107 sene boyunca bir ilçenin kimliğini, aidiyet duygularının özetini, karakterini ve duruşunu yansıttığını, o kıvılcımın adının KAF SİN KAF olduğunu, Al ile Yeşilin sevdası olduğunu, tutkunun yaşam şekli haline dönüşmesi, skorun değil duruşun bitmeyen zaferi olduğunu, KAF SİN KAF’ın tarihinin, büyük insanların izinden dünden yarına uzandığını ve göğsünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün armağanı Ay ve Yıldız ile onurlanma, Cumhuriyet ile bütünleşme, bir kenti o değerlerin kalesine haline getirmek olduğunu dile getirdi.

Havai fişek gösterilerinin de yapıldığı kutlamalara çok sayıda taraftar katılımda bulundu.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202