Gültepe'de Değişim Başlıyor

Konak ilçesinde 14 mahallede kentsel dönüşümü başlatıp, binlerce insanın hayatına dokunacak Gültepe İmar Planları’nda sona gelindi.

BELEDİYE 05.11.2019, 11:54 05.11.2019, 11:54
Gültepe'de Değişim Başlıyor

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un “İyi bir çalışma oldu” dediği, 1 Kasım’da yapılmış olan meclis toplantısına getirdiği Gültepe İmar Planları, sosyal donatı ve yeşil alan bakımından zenginleştirilip pek çok insanı daha çağdaş bir hayata kavuşturacak şekilde revize ediliyor.

Başkan Abdül Batur, görevi devraldığı andan beri üzerinde revize çalışmalarına başladığı Gültepe İmar Planları’nı, Konak Belediyesi’nin 1 Kasım tarihinde yapılan meclis toplantısında gündeme getirdi. Meclis, planların görüşülmesi için çalışmayı imar ve kentsel dönüşüm komisyonuna sevk etti.

Daha evvelki dönemde hazırlanmış olan ama İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden dönen imar planlarında gerekli incelemelerden sonra hızlı bir şekilde revize çalışmalarının başladığını anımsatan Başkan Batur, Gültepe planlarının kendilerinin en önemli çalışmaları arasında olduğunu, kısa bir sürede tamamladıklarını, evvela kendi meclislerinden sonra da büyükşehirden geçeceğini, askı sürecinin ardından da uygulamaya geçeceğini, İmar ve kentsel dönüşüm komisyonlarındaki arkadaşlara şimdiden teşekkür ettiğini ifade etti.

Gültepe’deki bu dönüşümün Konak için çok önemli olduğunu belirten Başkan Batur, kentsel dönüşümün yalnızca binaları ve beton blokları dikmek olmadığını, oralarda yaşayan insanların yaşam düzeylerini belli bir noktaya çıkarmak gerektiğini, kendilerinin de önceliğinin bu olduğunu dile getirdi.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202