Gogol, Torbalı Halkıyla Buluştu

Geçtiğimiz birkaç haftada önemli çalışmalara imza atan Torbalı Belediyesi bu kez de Gogol’un ölümsüz eserlerinden birini Torbalı halkı için sahneyle buluşturdu.

BELEDİYE 29.09.2019, 17:57 29.09.2019, 18:01
Gogol, Torbalı Halkıyla Buluştu

Torbalı Belediyesi, kültür-sanat etkinlikleri çerçevesinde sanatsever Torbalı halkını Gogol’un şaheserlerinden biri olan ‘’Bir Delinin Hatıra Defteri’’ adlı eserin sahnesiyle buluşturdu. Erdem Topuz’un sahnelediği ‘’Bir Delinin Hatıra Defteri’’ adlı oyun, 2015 Yılında Rusya Yalta Anton Çehov Uluslararası Festivalinde ülkemize Rus Klasiği en iyi yorum ödülü getiren, 2014 yılında Rusya Arkhangelsk Uluslararası Tiyatro Festivalinde 1000’e yakın Rus seyirciyle Türkçe buluşup bir ilke imza atmıştı.

Torbalı Belediyesi Kültür ve Sanat Sosyal İşler Müdür Serkan Tekin, ‘’Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un verdiği talimat doğrultusunda Torbalı’da gerçekleştirilmemiş sosyal ve kültürel projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda sahnelenen tarihi oyun ilçemiz için güzel bir rota belirleyici oldu. Bu gibi etkinlikler ilçemizde gerçekleşmeye devam edecek ve kurduğumuz şehir tiyatrosu da bu etkinliklere ev sahipliği yapacak.’’ şeklinde açıklamada bulunurken oyunun yönetmeni Erdem Topuz da Nikolay Vasilyeviç Gogol, içinde bulunduğu Betvole dönemin iktidar mücadelelerinin ve siyasal düşüncesinin toplumsal yansımalarını anlattığı eserlerinden Bir Delinin Hatıra Defteri’nde, tırmanması imkansız toplumsal sınıflar altında ezilen ve çıkış yolunu delirmekte bulan alt kademe memur Poprişçin’in hikayesini canlandırdığı için  onur duyduğunu belirtti.

Yorumlar (0)
17°
açık
banner202