Gaziemirli Sporcular Tarihe Geçti

Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Kros Takımı, 84. Büyük Atatürk Koşusu’nda Türkiye birinciliğini elde etti ve bu yarışı kazanmış olan ilk ve tek İzmir takımı oma unvanını elde ettiler.

BELEDİYE 30.12.2019, 23:23 31.12.2019, 00:04
Gaziemirli Sporcular Tarihe Geçti

Türkiye Atletizm Federasyonu’nca Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara iline varışının yıldönümünde organize edilen Büyük Atatürk Koşusu’na, Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Kadın Kros Takımı damgasını vurdu.

Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Kadın Kros Takımı, Ankara ilinde yapılan 84. Büyük Atatürk Koşusu’nda büyük kadınlar dalında Türkiye şampiyonluğuna ulaştı.

Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 100. Senesinde organize edilen koşuya 303 tane kadın 984 tane erkek sporcu katılımda bulundu. Gaziemir Belediyesi’nin sporcularından Dilan Atak, Rahime Tekin ve Gülbahar Çetin 10,8 km.lik parkurda yarıştılar. Zorlu koşuyu başarılı bir şekilde tamamlayıp 1.liğe ulaşan atletler, şampiyonluk kürsüsüne gururla çıktılar. Atatürk Spor Salonu’nda yapılan ödül töreninde şampiyon olan sporcular 1.lik kupasını ve madalyalarını aldılar.


1936 senesinden beri 84 senedir aralıksız bir şekilde yapılmakta olan koşuda 1. olan sporcular, bu yarışı şampiyonluk ile tamamlamış olan ilk ve tek İzmir takımı olarak tarih sayfalarına isimlerini altın harflerle yazdılar.

Şampiyon sporculara teşekkür edip onları kutlayan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, 84. Büyük Atatürk Koşusu’nda Türkiye şampiyonu olarak kendilerini gururlandıran Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Kadın Kros Takımı sporcuları ve antrenörlerini kutladığını, kadın sporcuları daha büyük başarılara imza atacağından emin olduğunu dile getirdi.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202