Gaziemir’de Moloz Sorunu Çözüldü

Sarnıç’ta moloz atık alanında meydana gelen yangınların orman için risk oluşturduğundan ötürü yeni yer arayışında olan Gaziemir Belediyesi çözümü Çakaltepe’de buldu.

BELEDİYE 08.11.2019, 17:14
Gaziemir’de Moloz Sorunu Çözüldü

Senelerdir ilçeden toplanmış olan molozlar Sarnıç’taki ormanlık alandaki aktarma merkezine getiriliyordu. Buradan da araçlar ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Harmandalı’ndaki tesislere sevk ediliyordu. Menderes Belediyesi’yle gerçekleştirilen ortaklıktan sonra 2 belediyenin de molozları Menderes Çakaltepe’ye dökülecek. 

Meydana gelen sorunun çözülmesi için Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ile buluşup Menderes Çakaltepe’ki alanda incelemeler gerçekleştirdiler.

Yerleşim ve ormanlık bölgeye uzaklığından ötürü moloz atık alanı olarak kullanılmaya en uygun alanlardan bir tanesi olan Çakaltepe hem ulaşım maliyetini azaltacak hem de Sarnıç’taki alanda meydana gelen sorunlar çözülecek.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Sarnıç’ta ara sıra yangınların çıktığını, bu alanın ormanlık alana yakınlığının kendilerini tedirgin ettiğini, şimdi o alanın yüzde 90’ının boşaltılacağını, bugünden sonra Gaziemir’in molozlarının Çakaltepe’ye gideceğini, Senelerdir araçların atıkları Harmandalı’ya götürdüğünü, Gaziemir’le Harmandalı arasının gidiş geliş 135 km olduğunu, Menderes Çakaltepe  arasınınsa gidiş geliş 65 kilometre olduğunu, böylece hem yakıt maliyetinin azalacağını hem de zamandan tasarruf sağlanacağını ifade etti ve destek ve işbirliğinden ötürü Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’a çok teşekkür ettiğini belirtti.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202