Gaziemir’de Kadınlara Muayene Eğitimi

Gaziemir Belediyesi’yle Gaziemir İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden kadın sağlığı hakkında çok mühim bir ortaklık yapıldı.

BELEDİYE 27.11.2019, 12:29
Gaziemir’de Kadınlara Muayene Eğitimi

Gaziemir Belediyesi’yle Gaziemir İlçe Sağlık Müdürlüğü, ilçede ikamet eden kadınları kanserden korunma şekilleri ile alakalı bilgilendirme amacı ile bir toplantı yaptı.

Etkinlikte, kadınların 20 yaşını geçince belli aralıklar ile kendi kendilerine meme muayenesi yapmalarının önemden bahsedildi. Kadınlar, bir simülatör yardımı ile meme muayenesinin ne şekilde yapılacağını uygulamalı bir şekilde öğrendiler. Bunun yanında kadınlara kolon kanseri taramasında kullanılmakta olan gaitada gizli kan testi kitinin de dağıtımı yapıldı.

Gaziemir Belediyesi’nin Meclis Salonunda yapılan bilgilendirme toplantısında konuşma yapan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, kadınlar ve çocuklar için çalışmaları aralıksız sürdüreceklerini, yapmış oldukları etkinlikler ile farkındalık meydana getirmek istediklerini ifade ederek Kadın dostu Gaziemir için mücadele verdiklerini, amaçlarının kadınların sağlıklı, güvenli, mutlu olmasını istediklerini, ilçemizde bu şartları sağlamak için var güçleri çalıştıklarını, kadın sağlığının önünde bulunan engellerin kaldırılması için sağlık taramaları ve bilgilendirme toplantıları ile onların yanlarında olmak istediklerini ifade etti.

Etkinlikte Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’nden (KETEM) Uzman Doktor Sinem Doğanay; kadınlara kanser türlerinden, erken tanı ve korunma yöntemlerinden bahsetti ve 2 kurum arasında yapılmış olan ortaklıkla kanser tarama tırının Gaziemirli kadınlara meme kanseri taraması yapmak için geleceğini de ifade etti.

Gönüllü Çalışma Platformu namına konuşma yapan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın eşi Deniz Arda da, Gaziemir’de kadın ve çocuğa sahip çıkma amacı ile ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirterek kadını sağlıklı yapmak için, bütün çocukları ve kadınları kucaklayan bir ilçe olmak amacı ile yola çıktıklarını, Gaziemir Belediyesi’nin meclis salonunda toplanmalarının ayrı bir anlamı olduğunu çünkü bu meclisin herkesin olduğunu ve kadınların bu mecliste her daim yer alacağını dile getirdi.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202