Gaziemir Belediyesi’nde HES Kodu Dönemi

Koronavirüsle mücadele önlemlerini artıran Gaziemir Belediyesi, HES Kodu sorgulama sistemini uygulamaya başladı.

BELEDİYE 17.09.2020, 11:33 Ecem Atabay
Gaziemir Belediyesi’nde HES Kodu Dönemi

Belediye hizmet noktalarını ziyaret edecek vatandaşlara HES kodu sorulacak, HES kodu olmayanlar ve sorgulamaya göre riskli olduğu belirlenenler binaya giremeyecek.

İzmir Valiliği'nin aldığı tüm kamu kurum ve kuruluşlarına girişte HES kodu sorulması kararının ardından Gaziemir Belediyesi de bu sistemi uygulamaya başladı. Hizmet almak için belediye hizmet noktalarını ziyaret edecek vatandaşlar ile belediye personeli artık HES kodu ile belediye binalarına giriş yapabilecek. HES Kodu olmayan kişiler belediye binalarına alınmayacak. HES kodu sorgulaması sonrası riskli durumda olduğu tespit edilen kişiler hakkında da gerekli işlemler yapılacak.

HES kodu nasıl alınır?


HES kodu, 'Hayat Eve Sığar' mobil uygulaması üzerinden 'HES kodu işlemleri' bölümüne girilerek alınabilecek. 'HES kodu işlemleri' bölümüne girildikten sonra 'HES kodu oluştur' butonuna tıklanacak ve kod kullanım süresi seçildikten sonra kod oluşturulacak.
HES kodu ayrıca SMS yöntemiyle de alınabiliyor. Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılarak 2023'e SMS olarak atılması gerekiyor. Paylaşım süresinin belirtilmemesi halinde kodun süresi 1 yıl ile sınırlandırılacak.

Yorumlar (0)
23°
parçalı bulutlu
banner202