Gaziemir Belediyesi O Açıklamalara Yanıt Verdi

Gaziemir Belediyesi, Gaziemir Merkez Pazar Yeri’nde gerçekleştirdiği yeni uygulamaların ardından gelen yanıltıcı açıklamalara cevap verdi.

Gaziemir Belediyesi O Açıklamalara Yanıt Verdi

Gaziemir Belediyesi, Gaziemir Merkez Pazar Yeri’nde tezgah yerlerinin düzenlenmesi, bodrum kat ile zemin katı birbirine bağlayan merdivenlerin amaç dışı kullanımı sebebiyle kapatılması ve Pazar yerinin statik yapısını bozduğu sebebiyle pazar yerine taşıtların girmesinin yasaklanması gibi yeni bir takım uygulamalar hayata geçirmişti. Bu uygulamalar sonrasında bazı kişi ve kurumların iddialarına, Gaziemir Belediyesi’nden yanıt gecikmedi.

Belediye’nin yaptığı açıklamada, kamuoyunu aldatıcı birtakım aldatıcı açıklamalar yapıldığı ve pazar yerinde yaptıkları uygulamalar hakkında vatandaşın doğru bilgiye ulaşması için açıklama yapma ihtiyacı duydukları belirtildi.

Yapılan açıklamada, “Gaziemir Merkez Pazar Yeri’nde bulunan merdiven yangın merdiveni olmayıp, bodrum kat ile zemin katı birbirine bağlayan bir merdivendir. Keza binanın pazar kurulan zemin katı iki yola sahabet giriş cepheli ve yanları açık olması nedeniyle yangın merdivenine ihtiyaç bulunmamaktadır. Ayrıca, bu merdiven altının genel geçer kabul gören toplumsal kuralların dışında kullanılmış olmasından dolayı vatandaşlarımız tarafından şikayet konusu olmuştur. Bu gerekçeler nedeni ile merdiven kapatılmıştır.

Binanın zemin kat taban döşemesi üzerine, pazarcı esnafı tarafından mal yüklü araçlarla çıkılarak, statik proje hareketli yük hesap değerinin 4-5 katı fazla yükle yüklendiği tespit edilmiştir. Ayrıca yerinde yapılan incelemede, mevcut döşemelerde yer yer sehimler gözlenmiştir. Bu durum binanın ekonomik ömrünü kısalttığı gibi maddi zararın yanında can güvenliğini de tehdit ettiği tespit edilmiştir. Ayrıca zemin kat taban döşemesi üzerine araç çıkarılmaması için sadece araç rampaları kaldırılmış olup yayalara ait rampalar kullanılmaya devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)
17°
açık
banner202