Gaziemir Belediyesi'nden "Atatürk fotoğrafı kaldırıldı" haberine yanıt

İzmir'de yerel bir haber sitesinin Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın "makam odasındaki Atatürk fotoğrafını kaldırdığı" iddialarını yanıt geldi.

BELEDİYE 08.01.2020, 12:38 Melis Tekin
Gaziemir Belediyesi'nden "Atatürk fotoğrafı kaldırıldı" haberine yanıt

 "Gaziemir Belediye Başkanı CHP’li Halil Arda, başkan olduktan 9 ay sonra makam odasında yaptığı tadilatla, daha önceki başkanlar döneminde var olan Atatürk ve Türk Bayrağı fotoğrafı şimdi yok." iddialarına Gaziemir Belediyesi bir yanıt verdi.

Gaziemir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

Gaziemir Belediye Başkanımız Sayın Halil Arda’nın odasındaki Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafını kaldırdığı yönünde bazı yayın organlarında çıkan haberler gerçek dışıdır. Başkan Arda’nın makam odasında tadilat devam etmektedir. Önceki gün misafirlerini ağırlamak için kullandığı bu odada misafir ettiği isimler tarafından “anı” amacıyla çekilen fotoğraflar üzerinden “Atatürk” eleştirisi yapan grupları çok yakından tanıyoruz. Her türlü asılsız bilgi ve dezenformasyonla Gaziemir Belediyesi’ne yönelik gerçekleştirilen karalama faaliyetlerini yakından takip ediyoruz. Bunlar Gaziemir Belediyesi’nden rant talep eden, alamayınca da Başkan Arda’yı yıpratmak için fırsat kollayanlardır.

Gerçek dışı bilgilerle halka yalan haber vermekten çekinmeyen, gazeteci olduklarından bile şüphe duyduğumuz bu isimleri kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Başkan Sayın Halil Arda’nın Mustafa Kemal Atatürk’e, onun ilke ve devrimlerine olan bağlılığını bir fotoğraf karesi ile yorumlamaya cüret eden rant odaklarının amaçlarına ulaşamayacaklarının bilinmesini isteriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202