Foça'nın sıcağına dayanamadılar, eve döndüler

65 yaş üstü vatandaşlara 12.00 – 18.00 saatleri arasında tanınan sokağa çıkma izni sıcaklara takıldı. İzmir’in turistik İlçesi Foça'da dün, 40 dereceye yaklaşan sıcaklar sokağa çıkan vatandaşları kısa sürede eve geri döndürdü.

BELEDİYE 18.05.2020, 08:27
Foça'nın sıcağına dayanamadılar, eve döndüler

Geçen hafta ki sokağa çıkma izinlerinde yoğun kalabalıklar oluşturan 65 yaş üstü vatandaşlara bu hafta aşırı sıcaklar engel oldu. Sokağa çıkanların önemli bölümü kısa sürede evlerine döndü. Kalanlar ise daha çok gölge yerlerde oturmayı,  sosyal mesafeyi koruyarak sohbet etmeyi , bisikletiyle kısa tur atmayı ya da hızlıca yürümeyi tercih ettiler.  Tüm yaş gruplarında kalabalık görüntülere sahne olan Foça sahilleri bu kez  boş kaldı.  Bazıları sıcaklar azalırsa akşam saatlerinde tekrar dışarı çıkmayı deneyeceklerini söylediler.

SICAĞA DAYANAMAYANLAR EVİ TERCİH ETTİ

Bisikletiyle tura çıkan Hasan Kondu sokaklardaki boşluğun nedeninin sıcaklar olduğunu söyledi. Hasan Kondu; “En azından şu anda 38 derece, Foça’da sıcaklık. Yaşlılar zaten sıcağa dayanamıyor.  O yüzden yine evi tercih ettiler. Bende 16 Mart’tan beri çıkmıyordum. Bisikletimle geldim. Dolaşıp bende gideceğim. Çok sıcak hava. Bugün burası dolardı 65’lerle.” Dedi.

LEYLA SAYARI EVE BIRAKTIM

Gölgede oturmayı tercih eden Tuncer Ayakdaş ise sıvcaklara esprili bir dille yaklaştı. Tuncer Ayakdaş;” Sıcakta ölmek istemedim. Gölgeyi tercih ettim. Sıcak dolayısıyla, ramazan dolayısıyla, herkes eve kapandı. Ben yalnız kurt olarak (eşini kastederek) Leyla Sayar’ı eve bıraktım. Defol git sen evde kal dedim. Ben hürriyeti seçtim. Burda tek başıma oturuyorum”dedi.

TELEFON YETMİYOR

Birbirlerini özleyen 4 arkadaş olarak gölgeye çekildiklerini belirten Ahmet Karaduman ise ;” Birbirimizi özledik. Hasret gideriyoruz. Telefon kesmedi bizi. Telefonla iyi olmuyor. Biraz yüzyüze konuşalım. Dertleşelim dedik. Ama yürümeyi gözümüz almadı. Yaşlı olduğumuz için sıcakta yürüyemiyoruz. Bugünü de böyl e atlatacağız. Vatan sağolsun. “dedi.

15.00 – 21.00 SAATLERİ İYİ OLUR

Emekli öğretmen Hanife Karaduman’da  dışarı çıkma saatlerinin 15.00 – 21.00 arası düzenlenmesini istediklerini söyledi. Hanife Karaduman;” Böyle yürüyoruz. Çok güzel. Ama saat en sıcağın olduğu zaman. Hiç olmazsa bu saati 3’ten sonra başlayıp 6 saat, dokuza kadar devam etse, her halde çok daha iyi olur, yaşlılar için. Yoksa tansiyon hastaları yollarda kalabilirler. “dedi.    

Bazı vatandaşlar da sokağa çıkma saatlerinin bölgesel olarak ve hava durumuna göre belirlenmesinin daha doğru olacağını söylediler.

Yorumlar (0)
19°
parçalı az bulutlu
banner202