FOÇA BELEDİYESİ’NDEN DEPREM DAYANIŞMASINA DESTEK

Foça Belediyesi, 30 Ekim Cuma günü İzmir’de meydana gelen depremden etkilenen bölgedeki vatandaşlar için yapılan yardım çalışmalarına destek veriyor.

BELEDİYE 04.11.2020, 18:15 ecem ata
FOÇA BELEDİYESİ’NDEN DEPREM DAYANIŞMASINA DESTEK

Depremin yaşandığı gün hızla Bayraklı’ya hareket eden ekipler, gece boyunca su, sıcak içecek servisi ve sandviç dağıtımı yaptı. Foça Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından yapılan çağrı üzerine harekete geçen Foçalıların, deprem bölgesine gönderilmek üzere getirdikleri battaniye, yorgan, yastık ve bakliyat dolan araç, Cumartesi günü Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Merkezine ulaştı. Pazar gününden itibaren her gün 500 kişilik sıcak çorba, 500 adet süt, 500 adet meyve suyu, 50 adet püre bebek maması, maske ve sıcak içecek servisi yapan Foça Belediyesi ikram aracı, bölgedeki vatandaşlara hizmet veriyor.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, depremden en çok etkilenen Bayraklı’yı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile AFAD tarafından düzenlenen Aşık Veysel Rekreasyon Alanını ziyaret etti. Başkan Fatih Gürbüz; ‘‘Uzman öğretmenlerin desteği ile çocuk alanımızda çalışmalar başlıyor. Can kayıplarımız hepimizi derinden üzdü. Deprem sonucu vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Çocuklarımız için, birbirimiz için güçlü olmalıyız. Bu çok zor günleri hep birlikte aşacağız. Büyük özveri ile olağanüstü emek veren arama kurtarma ekiplerine şükranlarımı sunuyorum. Artık depremin yıkıcı etkilerini hiçbir yerde yaşamamak dileğiyle, İzmir’imize geçmiş olsun.’’dedi.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ve bürokratları depremin hemen ardından Foça özelinde Deprem Koordinasyon ve Kriz Toplantısı ve Pazartesi günü, deprem sonrası ilçede hasar alan binaların tespiti ve dağıtılmak üzere gönderilen yardımlar hakkında muhtarlar ile birlikte dayanışma toplantısı gerçekleştirmişti. Foça’daki acil durumlarda 0 533 894 64 47 numaralı telefondan kriz masasına 7/24 ulaşılabiliyor.

Yorumlar (0)
24°
açık
banner202