Filiz Ceritoğlu Sengel Polemiklere Cevap Verdi

Düzenlenen Efes Selçuk Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel önemli siyasi mesajlar verdi.

Filiz Ceritoğlu Sengel Polemiklere Cevap Verdi

Efes Selçuk Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı üyelerin katılımıyla gerçekleşti. Tek listeyle gidilen seçimlerde mevcut Başkan Atay Tozlu, yeniden Efes Selçuk Belediyesi Kent Konseyi'nin Başkanı seçilirken, çarşaf liste ile yapılan yürütme kurulu üyeleri ise belirlenen isimlerden oluştu. Genel kurulda bir konuşuna yapan Efes Selçuk Belediye Başkanı Fizil Ceritoğlu Sengel; “Hepimiz bu kent için çalışma konusunda hem fikir olmalıyız. Her birimizin bulunduğu makamlar geçici, kente bırakacaklarımız bakidir” diyerek, konuşmasında siyasi mesajlar verdi.

Genel kurul toplantısında konuşan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; "Bir belediye başkanı olarak şunu söylemek istiyorum; önce şuna karar vermemiz lazım. Biz bu kent için çalışacak mıyız; yoksa hep beraber siyaset mi yapacağız. Ben kentimiz için, kentlimiz için çalışmak adına belediye başkanı oldum. Bu noktada da hiçbir kamu kurum ve kuruluşu ile aramızda sıkıntı yok. Çünkü ben bir belediye başkanı olarak farklı partilerden de olsa tüm meclis üyelerimizle birlikte kentimiz için, kentlimiz için çalıştığımızı düşünüyorum. Önce bu konuda hem fikir olalım” dedi.

Yaptığı açıklamada Dutlu Yolu ile ilgili çıkan polemiklere de cevap veren Sengel, “28 Ekim’de Dutlu Yolu açıyoruz.  Diyoruz ki; Efes Selçuk halkı Dutlu Yol artık açıldı. Hadi gelin hep birlikte yürüyelim. Biz bu kent için çalışmaya devam ederken şunun altını çiziyoruz; Adalet ve Kalkınma Partisi yönetiminde başlatılan yüzde 60 olan YİKOB payını Cumhuriyet Halk Partisi’nden seçilmiş bir belediye başkanı olarak kentim için, kentlim için geleceğimiz için İzmir Valiliği’ne giderek yüzde 80’e çıkardık. Biz de tüm çevre düzenlemelerini üzerimize alarak Efes Selçuk’un ilk Atatürk Anıtı’nı düzenleyerek Dutlu Yolu 28 Ekim’de yürüyüşe açacağız. Bunda kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu.

Dutlu Yol açılışı için İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ı arayarak kendilerini davet ettiklerini hatırlatan Başkan Sengel; “Sayın Valimizi davet ettik ancak Sayın Valimiz de daha sonra toplu açılışlar dahilinde Dutlu Yola geleceğini söylemişlerdir. Tüm bunlar olurken bazı şeyleri birbirine karıştırmayalım. Çünkü yarın bir gün ben belediye başkanı olmayacağım. Meclis üyelerimiz, muhtarlarımız da görevlerinde olmayacak. Ama bu kentte miras bırakacağımız ve baki kalacak tek şey çocuklarımız olacaktır” diye konuştu.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202