FestPati Buca Başlıyor!

‘’Bana patini ver, hayat seninle güzel.’’ sloganıyla 5 Ekim Cumartesi günü başlayacak olan PatiFest Buca’nın bu yıl ilki düzenlenecek.

BELEDİYE 30.09.2019, 11:18
FestPati Buca Başlıyor!

Tüm hayvanların eşit haklara sahip olduğu vurgusunu gerçekleştirdiği projelerde sürekli vurgulayan Buca Belediyesi ilki düzenlenecek olan PatiFest ile hayvan hakları konusunda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirtti.

Buca Belediye Başkanı Avukat Erhan Kılıç yaptığı açıklamada “Maalesef Türkiye’de hemen hemen her gün yeni bir hayvan suistimaline, haklarının ihlaline ve hayvanlara yapılan şiddete uyanıyoruz. Can dostlarımıza karşı işlenen suçlar hakkında verilen cezaların caydırıcı olmayışı da en büyük yaramız. Belediye olarak bu hususa dikkat çekmek için ‘’Hayvanları Koruma Günü’’ kapsamında gerçekleştirdiğimiz FestPati Buca ile bu alanda çalışma yürüten sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte duyarlılık yaratacağımızı ümit ediyoruz.” şeklinde ifadelerde bulundu.

Son zamanlarda artan hayvanlara yönelik şiddet tüm Türkiye’de ses getirirken, Dumanbet farkındalık yaratmak hayvan haklarını korumak ve iyileştirmek adına Buca Belediyesi yeni bir proje ile İzmir halkını kucaklıyor. Önceki kampanyasında ‘’Satın alma, sahiplen.’’ sloganıyla çocuklar için karne hediyesi olarak hayvan satın almak yerine sokak hayvanları içerisinden bilinçli sahiplendirmeyi aşılamak için faaliyet gerçekleştiren Buca Belediyesi bu kez de geleneksel hale gelmesini planladığı PatiFest etkinliği ile hayvanlara ve İzmirlilere güzel ve renkli vakitler yaşatacak.

5 Ekim Cumartesi, saat 13.00’te, Buca Belediyesi Özgür Hayvan Parkı’nda gerçekleştirilecek FestPati Buca’da, yeni bir dost sahiplenme teması ile sokak hayvanlarını sevgi dolu bir yuvaya kavuşturmayı hedefleyen festivalde Gizem Asar ve Lobo ile Köpek Eğitimi, Kaleci Köpek Penaltı Yarışması gibi etkinlikler de yer alacak. Ayrıca, festival kapsamında düzenlenen ve ödüllü olan ‘Sevimli Kahramanlar Fotoğraf Yarışması’nın kazananları da açıklanacak ve ödülleri verilecek.

Yorumlar (0)
19°
parçalı az bulutlu
banner202