Ev Alacaklar Dikkat! Bu Hizmeti Kaçırmayın

Bayraklı Belediyesi, 1. derece deprem bölgesi olan İzmir ilinde yeni ev almak isteyenlere veya oturduğu binanın güvenlilik durumunu merak edenlere yönelik mühim bir hizmet sunuyor.

BELEDİYE 21.10.2019, 10:27 21.10.2019, 11:49
Ev Alacaklar Dikkat! Bu Hizmeti Kaçırmayın

Belediyeye ait Deprem Etüt Merkezi’ne başvurusunu yapan ev sahipleri, uzmanlarca yapılan yapı analizi ile binalarının risk durumunu öğrenebilmekte. Bunun yanında bu hizmet yeni ev alacaklara da ücretsiz bir şekilde sunuluyor.

Merkez şimdiye dek, 11 bin 987 konut ile iş yerinin risk analizini yaptı. Bayraklı’dan başka ilçe sınırlarının dışından gelen istekleri de reddetmeyen ekiplerin yapmış oldukları testler neticesinde başvuruların yüzde 57’sindeki konutların riskli olduğu tespit edildi.

Deprem analiz testinin yaptırılabilmesi için müstakil yerlerde mülk sahibi olmak, apartman veya sitelerdeyse yöneticinin diğer mülk sahiplerinden onay alması gerekmekte. ekipler, randevu sistemi ile yapıya gidip deprem analiz testini yapıyorlar. Deprem Etüt Merkezi’ne 0 232 341 31 21 nolu telefondan ulaşılabiliyor.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçedeki en mühim problemlerden birinin kentsel dönüşüm olduğunu ifade ederek, bu konu ile alakalı tüm kesimlerin uzlaşmış olduğu yeni bir model bulacaklarını ifade etti. Başkan Sandal, Büyükşehir Belediyesi’yle koordineli olarak çalıştıklarını, şimdi vatandaşın hayat kalitesini sıkıntıya sokan problemlere çözüm bulmaya çalıştıklarını, asıl konunun dönüştürme olduğunu, vatandaşın da, herkesin katılımı ile bu işin çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202