Engel Tanımayan Aikidocular Bir İlki Gerçekleştirdi

Karşıyaka Belediyespor’un bünyesinde bulunan ‘Aikido Engel Tanımıyor’ takımı, kardeş ülke Azerbaycan’a da örnek oldu.

BELEDİYE 27.11.2019, 11:52
Engel Tanımayan Aikidocular Bir İlki Gerçekleştirdi

Davet ile Bakü’ye giden Karşıyakalı takım, engelli bireylere 10 gün sürüesince aikido eğitimleri verdiler, aynı isim ve amaç ile ülkede kurulacak takım için sporcu seçmeleri yapıldı.

Karşıyaka Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nce kurulmuş olan ‘Aikido Engel Tanımıyor’ takımı, Azerbaycan Engelsiz Düşünce Sosyal Gelişime Yardım Birliği Başkanı Metanet Quliyeva ve Azerbaycan Milli Paralimpik Komitesi’nin daveti ile Bakü’ye gitti.

‘Engelli Sporculara Aikido Semineri ve Eğitimi’ isimli organizasyonda görevli olan ekipte; Antrenör Engin Ergin’le sporcular yer aldılar. Bir rehabilitasyon merkezinde ağırlanan ekip, 10 gün süresince engelli bireylere aikido eğitimleri verdiler ve Azerbaycan’da da kurulacak olan ‘Aikido Engel Tanımıyor’ takımına sporcu seçtiler.

Karşıyaka ekibi bunun yanında çocuklara ve gençlere engelli kişilerin neler başarabileceğini göstermek ve sosyal bilinci artırmak için okullarda gösteriler yaptılar.

Spor alanında 2 ülkenin dayanışma ve dostluğunun güzel bir örneğini gösterdiklerini ifade eden Antrenör Engin Ergin, 2 devlet tek millet adına, Azerbaycan’da yapılan ilk engelli aikido gösterisine ve eğitimine imza attıkları için büyük gurur duyduklarını, kendilerini ağırlayan bütün Azerbaycan Türklerine çok teşekkür ettiklerini ve iş birliğiyle dayanışmalarının süreceğinin söyledi.

Yorumlar (0)
14°
açık
banner202