Eczanelere ‘Altın Bilezikli’ personel

Bornova Belediyesi’nin Yılın En İyi Vizyon Projesi seçilen ‘Altın Bilezik’ yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

BELEDİYE 13.03.2020, 10:32 13.03.2020, 10:36
Eczanelere ‘Altın Bilezikli’ personel

Proje kapsamında ilk mezunlar anne yardımcıları olurken, gençler için hazırlanan Eczane Destek Personeli Yetiştirme Kursu’nda da eğitimler başladı. Bornova Belediyesi ve İzmir Eczacılar Odası arasında yapılan işbirliğiyle başlatılan eğitimlerden 40 kişi yararlanıyor.

Özellikle gençler ve kadınların meslek sahibi olarak, istihdama katılmaları amacıyla hayata geçirilen projeden 18-30 yaş arası Bornovalılar yararlanıyor. Haftada 3 gün olan ve 5 hafta sürecek kursta 40 saat mesleki eğitim verilecek. Eğitimlerin sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olan kursiyerler katılım belgesi almaya hak kazanacak ve kursiyer bilgileri İzmir Eczacılar Odası bünyesinde oluşturulan havuzda toplanarak iş bulmaları sağlanacak. 

Gönüllü eğitmenler

Sektöre kalifiye eleman yetiştirilmesini hedefleyen projede serbest eczacılık yapan 10 eğitmen gönüllü olarak yer alıyor. Projenin eczacılardan gelen yetişmiş eleman talebine çözüm olacağını belirten İzmir Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Eczacı Tülay Basut, “Bornova Belediyesi, düzenlediği bu kurs ile sektörümüzün önemli bir ihtiyacına çözüm oluyor. Başta Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ olmak üzere projede emeği geçen herkese teşekkür ederim”dedi. 

Farklı alanlarda meslek kursları 

Bornova Belediyesi Altın Bilezik Projesi kapsamında MTK (Moda Tekstil Konfeksiyoncular Sanayici İş Adamları Derneği), Kişisel Bakım, Kuaför, Güzellik Salonları ve Kuru Temizleme Grubu ve İzmir Kuaförler Manikürcüler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Odası ile de işbirliği protokolü yaptı. İmzalanan protokoller kapsamında tekstil sektörü için makineciler, kuaförler için ise destek elemanları yetiştirilecek. İstihdam garantili kurslar, ilgili meslek kuruluşları ile birlikte veriliyor.

Yorumlar (0)
18°
açık
banner202