DİSK’ten Başkan İduğ’a Destek

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’a ziyarette bulundu.

BELEDİYE 18.11.2019, 13:27 25.11.2019, 10:02
DİSK’ten Başkan İduğ’a Destek

Çerkezoğlu, Başkan İduğ’un göreve geldiği anda asgari ücretlilerin maaş farklarının işçi maaşlarına yansıtılmasını sağlayan sözleşmeyi imzaladığından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Sendika ve konfederasyon olarak Bornova Belediyesi’ne katkıda bulunmaya devam edeceklerini ifade eden DİSK Başkanı, 31 Mart’ın ardından yeni bir sürecin başladığını, bunun bir dönüm noktası olduğunu, herkesin çok büyük sorumluluklarının olduğunu, ve bunun bilincinde olduklarını, çözüm ve halka hizmet odaklı politikaların neticelerinin her zamankinden daha önemli olduğunu ifade etti.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ise 2018’in Ağustos Ayı’nda dövizde gerçekleşen yükselmeyle alım gücünün yüzde 40 düştüğünü anımsatarak, mazbatayı almalarının ardından hemen sendikayla asgari ücret farklarının verilmesini sağlayan güzel bir sözleşmenin imzalandığını ve çalışanların 5 sene süresince yüzde 4 maaş artışı ile devam etmesinin mümkün olmadığını, imzaların atıldığını ve çalışanların memnuniyetinin halka hizmet olarak döneceğini ifade etti.

Yorumlar (0)
23°
parçalı bulutlu
banner202