Dikili Taş'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yılı Kutlandı

Dikili Belediyesi tarafından düzenlenen ilçenin kurtuluşunun 97. yılına özel kutlamalar gerçekleştirildi. Kutlama çoştusuna Dikili sakinleri büyük ilgi gösterdi.

BELEDİYE 16.09.2019, 10:25
Dikili Taş'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yılı Kutlandı

Kutlamalar çerçevesinde Dikili Atatürk Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz çelengi bıraktıktan sonra folklör gösterileri eşliğinde araç konvoyu gerçekleştirildi.

Fener Alayı ve Konser

 Kurtuluşa özel düzenlenen gösterilerde Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ve Nesrin Kırgöz başta olmak üzere, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ve iş adamlarının yanı sıra binlerce Dikili halkı katıldı. Korteje katılanlar ellerinde meşale ile Dikili Atatürk Meydanı'na kadar hep bir ağızdan "Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa" naraları ile yürüyüşlerine devam ettiler. Fener alayından sonra gerçekleştirilen konserde sahne alan Esen Şeyda, sevenleri ile buluşmanın mutluluğu içerisindeydi.

 

"Ata'mızın izinde ilerleyeceğiz"

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, konser öncesinde Atatürk Meydanı'nı dolduran Dikili halkına seslendi. 

"Bugünleri bizlere emanet eden koca yürekli insanlar adına büyük bir sorumluluk yaşıyoruz. O gün tüm zorluklara rağmen, emperyalist güçlere karşı dimdik ayakta duran bir milletin torunları olarak, bugün ülkemiz üzerinde yaşanan oyunlara boyun eğmemeli ve 97 yıl önceki ruh ile dimdik ayakta durmalıyız. Gazi Paşa’nın dile getirdiği “Cumhuriyeti biz kurduk. Onu yaşatacak ve koruyacak olan sizlersiniz” sözünü kendimize rehber almalı, çalışmalı, üretmeli ve geliştirmeliyiz. Bu kapsamda Dikili Belediyesi olarak, sanatıyla, bilimiyle, teknolojisiyle gelişmiş bir kent yaratarak, çağa ayak uyduran bir Dikili Sahabet hedefimize hiç durmadan yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Aşkla çalışacağız”

Başkan Kırgöz konuşmasında göreve geldikleri günden itibaren stabil belediyecilik zihniyetinden farklı olarak çağa uyum sağladıklarını dile getirdi. Başkan Kırgöz çıktıkları bu yolu aşkla katedeceklerini söylerken şu ifadeleri kullandı, " Dikili'mizin gelişen vizyonu ve kalıcı misyonu için her türlü çabayı gösterirken, ilçemizin adını Dünya'ya duyuracak çalışmalarıda faaliyete geçireceğiz. 

Dokusuyla, kültürüyle, tarihiyle, gelişen çehresiyle, mutlu halkı ve esnafıyla tek yürek olarak, “Birlikte Dikili” diyerek aşkla çalışmaya devam edeceğiz. Dikili’mize adından söz ettiren, kalıcı hizmetler sunacağız. Bilimin ışığında, teknolojinin yakın takipçisi olan, rotasını muasır medeniyetler seviyesine çevirmiş bir anlayışla çalışacağız, üreteceğiz.

Bizler kurtuluştan kuruluşa geçen bir gelenekten geliyoruz. Bu geleneğimizi nice uzun yıllar sürdürerek Dikili’miz için var gücümüzle çalışacağız" diyerek halkı selamlayıp konseri başlattı.

 

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202