Dikili'den Örnek Engelsiz Kent Projesi

Dikili Belediyesi tarafından alınan karar doğrultusunda, görme engelli vatandaşların yararlanmaları için sarı çizgi uygulaması başlatıldı.

BELEDİYE 06.09.2019, 09:41
Dikili'den Örnek Engelsiz Kent Projesi

Dikili Belediyesi, görme engelli bireyler için sarı çizgi uygulamasını hayata geçirdi. Bu maksatla görme engelli vatandaşların belediye hizmetleri dâhilinde sorunsuz faydalanmaları için başlatılan sarı çizgi uygulaması, halk tarafından da takdirle karşılandı. Söz konusu sarı çizgi projesi için ilk aşama da Dikili Belediyesi'nin hizmet binası önü ve bina içi seçildi. Buna göre ortopedik ve görme engelli bireyler, belediye hizmetlerinden sorunsuz bir şekilde yararlanabilecekler.

TÜM Restbet İLÇEYE YAYILACAK

Konu hakkında bir açıklama yapan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, sosyal belediyecilik anlayışı gereği ilçede yaşayan görme engelli vatandaşların yaşamlarını daha kolay bir hâle getirmenin görevleri olduğunu ve bu anlamda başkaca çalışmaların da gündemde olduğunu ifade etti. Başkan Kırköz, belediyede başlanan bu hizmetin tüm sokaklara da yayılacağını belirtti. Mezkûr hizmetin bugüne kadar gerçekleşmemesinin büyük hata olduğu olduğunu da dillendiren başkan, bu süreçten sonra engelsiz kent çalışmalarına yoğunluk verileceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202