Dikili'de Cumhuriyet Sevdalıları Buluştu

Cumhuriyet’in 96. Yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Atatürk Meydanı'nda yapılan kutlama törenine katılımda bulundu.

BELEDİYE 30.10.2019, 13:40
Dikili'de Cumhuriyet Sevdalıları Buluştu

Dikili Belediyesince yapılan fener alayına vatandaşlar tarafından yoğun bir katılım oldu. Başkan Adil Kırgöz’ün liderliğinde Bülent Ecevit Kavşağı'nda başlamış olan Cumhuriyet Yürüyüşüne katılımda bulunan yüzlerce vatandaş Atatürk Meydanı'na kadar ellerindeki meşaleler ile yürüdüler.

Yürüyüşten sonra Atatürkçü Düşünce Derneği Dikili Şubesi Cumhuriyet Korosu tarafından ‘Mehmetçiğe Türküler’ isimli konser yapıldı. Geceye katılanlar koronun seslendirmiş olduğu şarkılara hep beraber eşlik ettiler.

Gecede konuşma yapan Başkan Adil Kırgöz, 2019’un özel bir sene olduğundan bahsederek, 23 Temmuz Erzurum, 4 Eylül Sivas Kongrelerinin 100. yıllarını geride bıraktıklarını, Bağımsızlık Savaşının adım adım 100. Yılına gittiğini, 2023’te Cumhuriyetin 1 asırlık genç bir filiz, ulu bir çınar olarak kutlanacağını, 100. yıla yaklaşılırken kendilerini de büyük sorumlulukların beklediğini, bu 4 senelik süreçte önlerinde çok iyi fırsatların olduğunu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün açmış olduğu yolda, göstermiş olduğu hedefe hiç durmaksızın yürüyebilmek için her şeyden evvel ekonomik bağımsızlığın sağlanıp yurtta barış, dünyada barış ilkesi ile hem bölgeye hem de dünyada örnek ülke olabileceğimizi, şu anda ekonomisi ayağa kalkmış olan, dış politikada barışçı, kuvvetler ayrılığının, tarafsız ve bağımsız yargıyı kuran bir Türkiye Cumhuriyeti yaratmanın ana amaçlarını olduğunu ve bunun için çok çalışacaklarını dile getirdi.

Yorumlar (0)
14°
açık
banner202