Çocuklar Duygularını Kağıtlara Yansıttılar

Gaziemir Belediyesi tarafından Dünya Çocuk Hakları Günü çerçevesinde yapılan etkinlikte; ‘başarının özü’ konulu filmi izleyen çocuklar ardından duygularını kağıda döktüler.

BELEDİYE 22.11.2019, 11:09
Çocuklar Duygularını Kağıtlara Yansıttılar

Çocukların yapmış oldukları çizimler, psikologlarca analiz edilip, çocuğun iç dünyası ile alakalı anne-babalar bilgilendirilecek.

Pozitif Yaşam Merkezi’nde yapılan özel çalışma ve hizmetler ile çocukların duygusal ve psikolojik yönden gelişmelerine katkıda bulunan Gaziemir Belediyesi, Dünya Çocuk Hakları Günü çerçevesinde güzel bir etkinlik yaptı.

Sağlık Köyü’ndeki Pozitif Yaşam Merkezi’nde organize edilen etkinliğe çocuklarla ve aileleri yoğun bir ilgi gösterdi. Etkinlik çerçevesinde çocuklara evvela başarının özü konulu ‘Ters Yüz’ adındaki film izletildi. Ailesi ile beraber başka bir şehre taşınmış olan 11 yaşındaki Riley’in bu zamanda yaşamış olduklarını ele alan film; neşe, korku, üzüntü, öfke ve tiksinti gibi duyusal kavramların çocuk gözü ile ele alındığı bir film.

Ardından filmi izleyen minikler duygularını resim aracılığı ile kâğıda döktüler. Pozitif Yaşam Merkezi’nde görevli olan  psikologlar ailenin isteği ile bu resimler üstünden çocukların zihinsel ve duygusal yönlerinin analizini yapacaklar ve ardında ileler bilgilendirilecek.

Yorumlar (0)
açık
banner202