Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü planlanan projeleri anlattı

İZMİR'de Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 2020 yılında, ilçede hayata geçirmeyi planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yerel seçimlerin ardından 25 milyon piyasa borcuyla belediyeyi devraldıklarını açıklayan Utku Gümrükçü, bu borcun 20 milyon TL'den fazlasını ödediklerini, sadece bir kalemden yılda 7 milyon TL tasarrufu yaptıklarını belirtti.

BELEDİYE 21.01.2020, 17:05 21.01.2020, 17:47 Buse Erdil
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü planlanan projeleri anlattı

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, yeni yılda hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında bilgi verdi. Belediyenin Fakir Bayburt Toplantı Salonu'dan düzenlenen toplantıya Çiğli Kaymakamı Kaya Çıtak, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, CHP milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.2020 yılı içerisinde ilçeye kazandırmak istedikleri projeler hakkında bilgi veren Utku Gümrükçü, "İzmir'in içinde en hızlı büyüyen ve kent içi göç alan bir ilçe. Değişik insanlar ve değişik talepler var. Hizmete susamış bir ilçe. Dinamikten kaynaklı da büyük bir enerji var. Bizim belediye olarak amacımız bu enerjiyi doğru kaynaklardan akıtmak ve Çiğli'yi ayağa kaldırmaktır. Buradaki projelerin tamamı sandıklar kurularak, halkın taleplerinden çıkmıştır. İyi örneklerden de yararlandık. Çiğli'yi tanımlayan en önemli şey enerji. Bu enerji bu belediyede, halkta var. Biz bu enerjiyle birlikte Çiğli'yi ayağa kaldıracağız. Değişimi yönetmek ve geleceği planlamak. Bu iki ilkeyi adaylık sürecinde de söylemiştik. Planlamayı anlatmayacağım, önümüzdeki süreçte vatandaşla, sokakta göstereceğiz. Çok başlık vardı. 200 küsur taneydi 86'ya indirdik. Çiğli, Atatürk'e aşık insanların şehridir. Biz de çalışmalarımızı yaparken önce Atatürk'ten sonra Türk halkından aldığımız güçle yapıyoruz" dedi.

'SADECE BİR KALEMDEN YILDA 7 MİLYON TL TASARRUFU YAPTIK'

"Bugüne kadar attığım her adımı sağlam attım" diyen CHP'li Gümrükçü, "Arkamda da ekibim diyeceğim dostlarım vardı. Bu salonda o dostlar var. Neye güveniyorsunuz? Vallahi size güveniyorum. Parayı nereden bulacaksınız? 166 milyon TL idi bütçe. 2019 yılında 180 milyon TL'ye ulaştırdık. 25 milyon piyasa borcuyla devraldık. 20 milyon TL'den fazlasını ödedik. Bütçe artışla birlikte 200 milyona ulaşacaktır. Sadece bir kalemden yılda 7 milyon TL tasarrufu yaptık. Tasarruf ve bütçe artışı Çiğli sokaklarına yatırım olarak dönecektir. Yurt dışı fonlarından da yararlanmak istiyoruz. Başımız dara düşerse biliyoruz ki arkamızda Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer var. Halkımızdan, devletimizden aldığımız güçle, Çiğli Belediyesi'nin çalışma şeklini güçlendirdik" dedi.

''GÜNEŞ PANELLİ PAZAR YERİ YAPACAĞIZ''

Çiğli'de Pazar yeri sorunlarını 2020 yılında çözmeyi planladıklarını da açıklayan Gümrükçü, "Yapacağımız pazar yerlerinin üzerlerine güneş paneli yerleştirerek elektrik üreteceğiz. Bunu yaptığımızda hiç elektrik parası ödemeyen bir belediye haline geleceğiz. Yerli üreticinin de yer alacağı pazarlar olması lazım. İkinci el, antika, kadın üretici pazarları için yeni alanlar yaratacağız. Flamingo kadın kooperatifi kuracağız. Ve el emeğinin hakkını vereceğiz. Atıkların değerlendirilmesini hükümetin de programı kapsamında Çiğli'de yapacağız. Muratpaşa Belediyesi ile yarışıyoruz. Öncü bir belediye olmuş durumdayız. Hazineden bir yer istedik. Orası bize geçtiğinde bir eğitim merkezini hükümetimizin desteğiyle Çiğli halkına kazandıracağız.  Engelliler aileleriyle birlikte eve hapsedilmiş durumda. Belediye ve diğer kurumların engellileri insan onuruna yakışır bir şekilde yaşatması lazım. Nüfusun yüzde 10'una karşılık gelen engellileri başımızın üstünde tutacağız" ifadelerini kullandı.

CEREN ÖZDEMİR’İN İSMİ ÇİĞLİ’DE YAŞAYACAK

Çalışmalarını anlatmaya devam eden Gümrükçü şunları ifade etti :

“12 tane park açacağız. Bunlardan birinin ismi Ceren Özdemir olacak. Çiğli planlama alanında zayıf. Bu anlamda yenileme çalışmalarına başlayacağız. Trafo ve duvarlarımızı Yaşar Üniversitesi öğrencileri ile renklendireceğiz. Harmandalı bizim için çok önemli. Çöple yaşayan bir yer. 2020 yılında bir sosyal tesis kazandıracağız. Kentin altyapı sorunlarını yüzde 80’i bitireceğiz. Kamu kurumlarının merkezin dışına gitmesinden rahatsızız. Karşıyaka Adliyesi’nde 15 mahkeme Çiğli’ye kazandıracağız. Çiğli’ye 4 yıl içerisinde bir adliye de kazandıracağız. Halk masaları kuracağız. Başkana ulaşmanın daha kolay olmasını sağlayacağız. Pazarda sağlık ekipleri olacak ve vatandaşlara çanta vererek alışverişlerini rahat yapmalarını sağlayacağız. Marketlerde var pazar da niye olmasın diyoruz. Kriz zamanı vatandaşa destek lazım. Sosyal desteği arttıracağız. Halk kart uygulaması başlatıyoruz. Kent Konseyimizi bu yıl kuracağız. Belediyedeki değişim tabana yansıyacak. Nisan ayında kitap fuarı yapacağız. Bu da bir ilk. Gediz’in Unesco’ya girmesi için gerekli çabayı göstereceğiz. “ 

''ATATÜRK BÜSTÜ OLMAYAN OKUL KALMAYACAK''

İzmir'in Atatürk'e aşık bir şehir ve aşık bir Çiğli olduğunun altını çizen Gümrükçü '' Atatürk büstlerini belediyemizde heykel  eğitimleri veren  ekip arkadaşlarımız yapıyor. Çiğli'de Atatürk büstü olmayan okul, hastane kalmayacak.Dışarıdan isteyenlere de yapıp biz vereceğiz Atatürk'ü her yerde yaşatacağız '' dedi.

BELEDİYELER  YEREL YÖNETİMLER ALANINDA YÜKSEK LİSANS YAPACAK

     Eğitimde marka kent olma yolunda eğitimcilerle buluşan Utku Gümrükçü  İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'yle (İKÇÜ)  imzalanan protokol sonucunda açılan yüksek lisans programında yerel yönetimler alanında kendisinin de yüksek lisans yapacağını dile getirdi.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202