Çeşme’de Temizlik Zamanı

Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen etkinlik ile Yıldızburnu’ndaki balıkçı barınağında kıyı ve deniz temizliği yapıldı.

BELEDİYE 08.10.2019, 14:02 08.10.2019, 14:06 Melis Çivici / [email protected]
Çeşme’de Temizlik Zamanı

Çeşme Kaymakamlığı, Çeşme Belediyesi, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve TURMEPA/DenizTemiz Derneği İzmir Şubesi’nin katılımıyla gerçekleşen ve Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü’nün desteklediği etkinlikte, Yıldızburnu’ndaki balıkçı barınağında kıyı ve deniz dibi temizliği yapıldı.

Yoğun sağanak yağışına rağmen Kaçak Bahis yoğun katılım olan etkinliğe, Çeşme Ulusoy Denizcilik Teknolojisi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve Altınyunus Marina çalışanları da katıldı. ‘Sıfır Atık’ kampanyası kapsamında düzenlenen ve yaz sezonunun son temizliği olan etkinliğe Çeşme Limanı, Çeşme Denizciler Derneği, IC Çeşme Marina, Port Alaçatı Marina, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Turistik Otelciler Birliği, Çeşme Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi de destek verdi. 

Çeşme’de düzenlenen organizasyonda dalgıçlar denize dalarak dip temizliği gerçekleştirirken, TURMEPA- 2 Atık Alım Teknesi de temizliğe denizden katıldı. Temizlik kampanyasında denizden market alışveriş arabaları, araba lastikleri, çok sayıda şişe ve teneke kutu çıktı. Deniz ve kıyıdan toplanan atıklar, etkinlik sonrası sergilendi.

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Şükran Nurlu, yaptığı açıklamada, denize atılan çöplerin deniz tarafından götürüleceği görüşünün hatalı olduğunu ifade ederek, "Sıfır Atık Mavi, artık gündemimizde yer alıyor. Bu felsefenin çok basit bir mantığı var. Bir şeyi atmadan önce düşünmeliyiz. Hele hele yıllar önce kafamıza yerleşen, 'Denizdir, atığı alır götürür' düşüncesinin ne kadar yanlış olduğunu gördük. Maalesef deniz götürmedi, götürse de yok edemedi. Temizlik etkinliğine katılan herkese teşekkür ediyorum. Umarım kirlilikleri değil güzellikleri konuşacağımız günler çoğalacaktır" dedi.

Yorumlar (0)
20°
parçalı bulutlu
banner202