Çeşme'de, korteje, balkon ve pencerelerde vatandaşlar da eşlik etti

Koronavirüs nedeniyle sokağa çıkamayan vatandaşlar için üstü açık otobüslerle tüm sokakları gezen Çeşme Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramını büyük bir coşkuyla kutladı.

BELEDİYE 20.05.2020, 11:55
Çeşme'de, korteje, balkon ve pencerelerde vatandaşlar da eşlik etti

Koronavirüs salgını nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma kısıtlamasında kutlanacak olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu Çeşme’de sokaklara taşındı.

Çeşme Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı öncesi sokakları ve caddeleri “Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi” sözlerinin yazılı olduğu pankartlarla ve Türk Bayraklarıyla süsledi.

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, korteje açık bir araç üstünde katılarak balkon ve pencerelerdeki vatandaşları selamladı. Çeşme Merkez, Alaçatı, Ilıca, Çiftlik, Dalyan, Reisdere, Ildırı, Germiyan başta olmak üzere tüm mahalleleri konvoy şeklinde gezen araçlar, evlerinde zor günler yaşayan vatandaşlara moral oldu.

Vatandaşları tek tek selamladı

Mahalle mahalle gezerek balkonlardaki vatandaşı selamlayan Başkan Oran, “Koronavirüs nedeniyle zorlu bir süreçten geçiyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına katılamayan vatandaşlarımızı unutmadık. 23 Nisan’da yaptığımız gibi 19 Mayıs coşkusunu da belediyemiz hoparlöründen tüm Çeşmeli hemşehrilerimizle birlikte yaşadık. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Balkonlara çıktılar

Her milli bayramda olduğu gibi bu 19 Mayıs için de Çeşme sokakları bayraklarla donatıldı. Marşlarla belediye hizmet binasından hareket eden korteje, balkon ve pencerelerde vatandaşlar da eşlik etti. Cadde ve sokaklara inen vatandaşlar hem bayrak salladı hem o anları cep telefonu kamerası ile görüntüledi.

Yorumlar (0)
11°
açık
banner202