Çeşme Belediyesi’nden Sokak Hayvanlarına Ücretsiz Veterinerlik Hizmeti

Çeşme Belediyesi ilçede yaşayan sokak hayvanları için ücretsiz Veteriner Kliniği hizmeti veriyor. Klinik ve hayvan nakil aracı sokakta yaşayan hayvanlara herhangi bir kazada acil durum müdahalesi, aşı, kısırlaştırma ve tedavi hizmeti sunuyor. Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, 2020 yılı itibariyle yaklaşık 2 bin adet hayvanımızın aşılama, kısırlaştırma ve tedavi işlemlerini gerçekleştirdik” dedi.

BELEDİYE 22.07.2020, 13:51 Ecem Atabay
Çeşme Belediyesi’nden Sokak Hayvanlarına Ücretsiz Veterinerlik Hizmeti

Çeşme’de yaşayan sahipsiz sokak hayvanlarının daha iyi şartlarda tedavi edilmesini sağlamak amacıyla kurulan, 2 veteriner hekim ve bir teknikerin hizmet vereceği Ilıca Veteriner Kliniği’nde 1 ameliyathane, 1 muayene odası, 1 adet laboratuvar, ve tedavi üniteleri bulunuyor.

Hayvanların yaşama hakkını korumak ve onlara daha donanımlı bir barınma ortamı sunma hedefini yaptığı icraatlerle ortaya koyan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Hayatımızın bir parçası olan, sokaklarımızı paylaştığımız patili dostlarımızı hiç bir zaman yalnız bırakmayacağız. Onların daha iyi şartlarda yaşamaları için elimizden geleni yapıyoruz. Ilıca’da hizmete açtığımız veteriner kliniğimiz ve nakil aracımızla sokakta yaşayan güçten düşmüş ve tedaviye ihtiyacı olan dostlarımızı tespit ederek rehabilitasyon merkezimizde tedavi ediyoruz” dedi.

“Bir yılda yaklaşık 2 bin hayvanımızı tedavi ettik”

Sokak hayvanlarına aşılama ve tedavi hizmetlerinin yanı sıra kısırlaştırma işlemi de yapılarak doğal yaşam alanlarına tekrar bırakıldığının altını çizen Başkan Oran, “Sokaklardaki can dostlarımızı merkezimizde tedavi edip, sahiplendirerek onlar için daha yaşanabilir bir dünya oluşturmayı amaçlıyoruz. Barınağımızda birtakım iyileştirmeleri gerçekleştirdik. Önümüzdeki süreçte çok daha iyi hale getireceğiz. 2019 yılında binden fazla köpeğimize kısırlaştırma işlemi yaptık. 2020 yılı itibariyle de 550 adet köpeğimize, 650 adet kedimize kısırlaştırma ve 750 adet köpeğimize aşılama, 800 adet kedimize ise aşılama işlemi yapıldı. Son bir yılda kedi, köpek, tilki, at, martı ve diğer yabani hayvanlar olmak üzere toplam 1200 adet hastamızın tedavi işlemleri gerçekleştirildi. Bakımı ve aşıları tamamlanan sağlıklı can dostlarımıza sıcak ve güzel bir yuva kazandırma çalışmalarımız da devam edecek” diye konuştu.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202