Çarşı’nın Revizyonu İçin Bir Araya Geldiler

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ı ziyaret etti.

BELEDİYE 30.09.2019, 10:08
Çarşı’nın Revizyonu İçin Bir Araya Geldiler

Görüşmede Karşıyaka Çarşı’nın yenilenme Casinovale projesinde gerçekleştirilecek ortaklı ile alakalı konular görüşüldü. Yapılan Görüşmenin çok olumlu geçtiği ve iş birliğinin çok hızlı bir şekilde gerçekleştirileceği belirtildi.

Titiz Bir Süreç

Başkan Tugay özellikle Mimarlık Fakültesi’nce yapılacak desteğin Çarşı’nın yenilenmesine çok büyük katkı sağlayacağını, Çarşı’nın senelerdir süren problemlerini çözmek için çok titiz bir hazırlık sürecinden geçtiklerini, bu amaçta kendilerini destekleyen Rektör Nükhet Hotar’a ve takımına teşekkür ettiğini ifade etti.

Konu ile alakalı Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar ise şehre katkıda bulunmak için değişik projelerde de ortaklığa hazır olduklarını belirtti.

Karşıyaka Çarşı’nın revizyonu için; Çarşı’nın işlevsel ve mekânsal dinamiklerinin meydana çıkarılacağı, alanın gelişmesi ile alakalı çalışmalara öncü olacak araştırmalar, analizler, sentezler ve temel gelişme stratejileri oluşturulması amaçlanacak. Bu çerçevede; analizler ve anket çalışmalarıyla esnafların, bölge halkının ve resmi kurumların, sivil toplum örgütlerinin ve derneklerin de katılımları ile çalıştay yapılacak. Alınan veriler ile de temel gelişme strateji ve senaryoları meydana getirilecek.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202