Büyük Girit Buluşması Kuşadası'nda

Giritliler Federasyonu tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenecek olan “Uluslararası Giritliler Festivali” Selçuk, Söke ve Kuşadası'nda 27-28-29 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek.

BELEDİYE 20.09.2019, 12:40
Büyük Girit Buluşması Kuşadası'nda

Girit kültürünü yaşatmak ve bu kültürü gelecek nesillerede aktarmak iin düzenlenen festivale ilginin geçen senelere oranla daha fazla olması bekleniyor.

Zengin bir festival programı mevcut

Belgesel, fotoğraf gösterimlerii müzik dinletileri, halk dansları ve konserler gibi zengin bir içerik programı mevcut. Festivalde atölye çalışmaları ve zengin Girit mutfağıda yerini alacakalr arasında. 10. düzenlenecek olan progra sevgi plajında başlayacak. Sevgi plajında yapılacak olan etkinliklere Yunanistan'dan gelen müzik ve folklor ekibide katılacak. Festivalin 10 yıl önce bir zeytin bahçesinde başladığı söyleyen Giritliler Federasyonu Başkanı Yunus Çengel, festivalin yılda bir kerede Sultanbet olsa Giritlilerin buluşmasına aracılık ettiğini söyledi. Çengel, “Kültürümüzü yaşatmak için verdiğimiz mücadelemiz Giritli hemşerilerimizin ve Girit kültürünü seven dostlarımızın desteği ile hız kesmeden devam ediyor. Giritliler Federasyonu çatısı altında Türkiye’nin her yerinden 15 Giritli Derneği ve Lübnan Giritliler Derneği Girit kültürünü yaşatmak için beraber çalışmaya devam ediyoruz. Bu festivalin önemi yılda bir kez bile olsa Giritlilerin Kavuşmasına ev sahipliği yapıyor olması. Festival sayesinde birbirinden yıllarca önce ayrılmış akrabalar ilk kez bir araya geliyor ve oldukça duygusal anlar yaşanıyor. Girit kültürünü merak eden herkesi 27-28-29 Eylül tarihlerinde düzenleyecek olduğumuz 10. Uluslararası Giritliler Festivali’ne davet ediyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202