Buyrun makam aracına, sizi eve bırakalım

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu katıldığı bir düğün sonrası eve dönüş için otobüs bekleyen iki vatandaşa “Buyrun makam aracına. Bırakalım sizi” diye davette bulundu.

BELEDİYE 07.08.2020, 15:23 Ecem Atabay
Buyrun makam aracına, sizi eve bırakalım

Önceki gün Elazığ'da Koronavirüs tedbirleri kapsamında denetimlere katılan Vali Erkaya Yırık ile vatandaş arasındaki ‘randevu’ diyaloğu da akıllara gelince devlet çalışanlarının vatandaşa bakış açısındaki olumlu tavırlarla birlikte, ‘Türkiye nereden nereye geldi’ dedirtti.

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun Bergama için yaptığı vizyon projeler yanında halkla iç içe olması ilçede en çok konuşulan konuların başında geliyor. Bir zamanlar Valiler, Belediye Başkanları ve Bürokratlarla görüşmek için devlet binalarında saatlerce bekleyen vatandaş görüntüleri artık yerini halkla iç içe olan seçilmiş ve atanmışlara bırakıyor.

Elazığ'da koronavirüs tedbirleri kapsamında önceki gün denetimlere katılan Vali Erkaya Yırık, vatandaşlarla sohbet edip, sorunlarını dinlerken, sohbet ettiği bir kadına randevu verip, "Bugün saat 14.30'da valiliğimize gelebilir misiniz?" dedi. Kadının, "Bugün olmasa, misafirim var da" demesi üzerine Vali Yırık, "Eskiden valiye ulaşılamıyordu, şimdi ise vali çağırıyor ama 'Ben o saatte gelemem' diyor. Sen bana adresini ver de ben randevu alayım" cevabını verdi. Vali Yırık ile kadının 'randevu' diyaloğu çevredekileri gülümsetmişti.

Benzer bir olayda Bergama’da yaşandı. Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, katıldığı bir düğün sonrası eve dönüş için otobüs bekleyen iki vatandaşa “Buyrun makam aracına. Bırakalım sizi” diye davette bulundu. Başkan ve vatandaş arasında geçen bu diyalog Türkiye’nin seçilmiş ve atanmışları ile vatandaşlar arasındaki sıcaklığı ortaya koyan güzel örnekler olarak hafızalarda yer etti. Bu olumlu diyaloglara şahit olan vatandaşlara da “Türkiye nereden nereye geldi” dedirtti.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202