Buca’da Zabıta Şoke Oldu! Zehir Yuvası

Buca Belediyesi, sağlık bir şekilde üretim yapan kaçak tatlı imalathanesine operasyon yaptı.

BELEDİYE 13.11.2019, 12:33
Buca’da Zabıta Şoke Oldu! Zehir Yuvası

Gündüz baskınından gizlenmeye uğraşan tatlıcıya gece suç üstü yapmış olan zabıta ekipleri, gördükleri manzara ile şoke oldular.  Küflü ürünler, kirli tezgâhlar, ve sıfır hijyen… İnsan sağlığı hiçe sayılarak üretilen ürünleri İzmir’de çoğu pastaneye piyasa değerinin altında sattığı öğrenilen imalathane, ekipler tarafından mühürlendi ve ele geçirilen ürünleri imha edildi.

Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri halkın sağlığı için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Son baskında başta Buca olmak üzere İzmir çapındaki pek çok pastane ve tatlıcıya üretim yaptığı iddia edilen merdiven altı tatlı imalathanesine baskın yaptı.

Ekipler yapmış oldukları inceleme neticesinde  Buca Seyhan Mahallesi’nde sanayi oto tamircilerinin bulunduğu yerde bulunan bir imalathaneyi mercek altına alıp Buca Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileriyle baskın yaptı. Uygunsuz şartlarda üretim yapan işletme çalışanları, imalathane içerisinde saklanıp ilk baskından kurtulmaya çalıştılar. İşçilerin gündüz imalathaneyi kilitleyip gece çalışma yaptıklarını belirleyen ekipler, gece ani baskın ile suçüstü yaptı.

Yapılan baskın sonucunda Suriye kökenli kaçak işçi çalıştıran işletmenin hiçbir hijyen tedbiri almaksızın tepsi tepsi tatlı ürettiği belirlendi. İşçilerin son kullanma tarihleri geçen ve menşei belli olmayan ürünler ile eldivensiz, önlüksüz, kirli kıyafetler ile üretim yaptıklarını gören ekipler, gördükleri manzara ile şoke oldular. 

Zehir İmalathanesi Pek çok husus nedeni ile yasal işlem uygulanıp mühürlendi.

Yorumlar (0)
17°
açık
banner202