Buca’da Şoke Eden Midye Baskını

Buca’da halk sağlığı için kontrollerine aralıksız devam eden Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin hedefinde midye satıcıları vardı.

BELEDİYE 09.10.2019, 10:58 09.10.2019, 11:15
Buca’da Şoke Eden Midye Baskını

Ekipler, okulların önünde midye dolma satan seyyar satıcıları takip etti ve merdiven altı Klasbahis midyecilerin hayrete düşüren mekanlarında suçüstü yaptı. Gediz bölgesinde çatı katında, sağlıksız bir şekilde üretilen ortalama 100 kilo midye ekiplerce alındı. Yapılan baskında vatandaşlara satılan midyelerin yerlerde, hiçbir hijyen önlemi alınmaksızın, kirli kaplar içerisinde bulunan kirli sularda hazırlandığı belirlendi.

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından verilen gıda belgesi ve belediyeden alınmış olan işletme ruhsatı olmaksızın sağlıksız bir şekilde üretimde bulunan işletme ile alakalı da yasal işlem başlatıldı. 

Belgeli Ürünleri Tercih Edin

Sağlıksız midyelerin Hepatit A hastalığına bile sebep olduğunu dile getiren Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, vatandaşların belgeli ürünler tercih etmesi gerektiğini ifade etti. Başkan Kılıç, Midyenin, sağlıksız şartlarda üretilmesi durumundan hızlı bir şekilde bakteri üretip bağışıklık sistemine olumsuz etkilerini olduğunu ve pek çok hastalığına yol açabildiğini de belirtti.

Yorumlar (0)
19°
parçalı az bulutlu
banner202