Buca’da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Buca Belediyesi tarafından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 96. yıla özel resepsiyon ve fener alayı ile kutlandı.

BELEDİYE 29.10.2019, 10:04
Buca’da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Buca sokaklarında dev Türk bayrağı ile başlamış olan cumhuriyet Bayramı coşkusu, yürüyüşten sonra BBKSM’de yapılan resepsiyon ile sürdü. Tango ve Türk Sanat Müziğiyle renklenmiş olan gecede Başkan Kılıç, cumhuriyetin 96. yaşını zeybek oynayarak kutladı.

Başkan Kılıç, Cumhuriyetin; kadınların katledilmediği, çocukların aç bir şekilde yataklarına girmediği, hiçkimsenin ötekileştirilmediği, fikirlerin özgür bir şekilde ifade edildiği ve adaletin tüm insanlar için olduğu aydınlık bir ülkenin teminatı olduğunu ifade etti.

Buca’da Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında büyük bir coşku yaşandı. 28 Ekim akşamında, Buca sokaklarında yürüyüş yapıldı. Fener alayı ve Türk bayrakları ile Kasaplar Meydanı’na yüründü. Başta Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç’ın katılımıyla ve pek çok Bucalı vatandaşın yoğun ilgisi ile yapılan yürüyüşte dev bir Türk bayrağı açıldı.

Yürüyüşten sonra ise 96. Yıl Resepsiyonu yapıldı.

Resepsiyonun açılışında konuşan Başkan Kılıç, Cumhuriyetin, çok zor anlarda Türk milletinin birlik ve beraberliği ile kurulduğunu anımsattı ve Cumhuriyetin özgür ve bağımsız bir milletin hayat şekli haline geldiğini, bu yüzden bugün en büyük bayram olduğunu, Cumhuriyetin yalnızca bir yönetim şekli olmadığını, yaşam şekli de olduğunu, Cumhuriyetin medeniyet, üretim, seçme seçilme hakkı, emek, bağımsız yargı, adalet ve aydınlık olduğunu, kısacası bir ülkenin teminatı olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)
14°
açık
banner202