Buca’da 2 Okula 650 Kitap

Hayata geçirmiş olduğu kampanyalar ile Buca ilçesinde kitap okuma bilincinin yayılmasını amaçlayan Buca Belediyesi, ‘Konser bizden, kitap sizden’ sloganı ile toplamış olduğu kitapları ihtiyaç sahibi olan okullara bağışladı.

BELEDİYE 21.10.2019, 09:08
Buca’da 2 Okula 650 Kitap

Kitap bağışları ile alakalı konuşan Başkan Erhan Kılıç, bu bağışların sene boyunca süreceğini, dile getirerek vatandaşlara kitap bağışlamaları noktasında çağrıda bulundu ve bunun yarınların romanlar kadar güzel olması için yapılması gerektiğini ifade etti.

İlçede okuma oranının yükseltilmesi ve ihtiyaç sahibi olan okullara kitap sağlamak amacı ile yaptığı kitap kampanyaları ile İsminden bahsettiren Buca Belediyesi, kampanyalar ile toplanmış olan kitapları okullar ile bir araya getirdi.

Kitaplar Buca’nın dezavantajlı mahallelerinde bulunan Atatürk Ortaokulu ve Necla Tevfik Karadavut Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde meydana getirilen kütüphanelere verildi. 2 okula toplamda 650 tane kitap hediyesinde bulunuldu.

Konu ile alakalı konuşan Başkan Av. Erhan Kılıç, çocukların ve gençlerin kitaplar ile buluşmasının kendileri için çok mühim olduğunu, bilhassa dezavantajlı bölgelerdeki ailelerin ekonomik darboğaz nedeni ile çocuklarına bir kitap bütçesini bile ayıramadığını, pek çok önemli eseri bekleyen bir çok gencin olduğunu, tüm hemşerileri yalnızca konserlerde değil, sene boyunca okudukları kitapları da paylaşmaya, bağışlamaya davet ettiğini dile getirdi.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202