Buca Zabıtası’ndan Slime Operasyonu

Çocukların sağlıklarını tehdit ettiği birçok uzman tarafından doğrulanmış olan “merdivenaltı” slime hamuru ile alakalı baskınlar yapıp piyasadan toplayan Buca Belediyesi, bu defa da semt pazarında aynı ürünün değişik bir isimle 3 TL’ye satıldığını belirleyip harekete geçti.

BELEDİYE 28.11.2019, 12:35
Buca Zabıtası’ndan Slime Operasyonu

Pazarda satışının yapıldığı belirlenir belirlenmez sağlıksız slime ticareti yapan kişilerin peşine düşen Buca Belediyesi,  öğrencilerin ilk ara tatillerinde fırsatı değerlendirmeye çalışan satıcılara fırsat tanımadı. Kendinizi artık yalnız hissetmeyeceğiniz aramanız için daima hazır.Buca’daki en büyük semt pazarları arasında olan Şirinyer Pazarı’nda 3 TL’ye satılmakta olan slime’lar için harekete geçen ekipler 100’e yakın ürüne el koydu.

Ayrıca uzun bir süre piyasada olmayan slimeların tekrardan piyasaya çıkması ile denetimlerde sıklaştırıldı. Firmalar tarafından tekrardan piyasaya çıkarılan slimeların üretildikleri yerleri belirlemek için çalışmalar yapan ekipler,  daha evvel baskın yapılmış olan ve ceza kesilmiş olan merdiven altı firmanın farklı bir isimle tekrardan imalata başlamış olma olasılığına karşın araştırma yapmakta.

Konu ile alakalı açıklamada bulunan Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, yerel yönetimlerin bir görevinin de böyle konularda hassasiyet göstermek, çocukların sağlığı için tedbirler almak olduğunu, kendilerinin, bu denetimler ile yalnızca zararlı bir ürün ile alakalı çalışma yapmadıklarını, bunun yanında çocuklar, anne ve babaları için de bir farkındalık çalışmasını yürüttüklerini, çocukların sağlığının tüm şeylerden önemli olduğunu, bu yüzden onları mutlu etmek için alınan ürünlere de dikkat edilmesi gerektiğini, çocuk sağlığına önem vermeyenlere karşı gönüllü denetleyiciler olmamız gerektiğini belirtti.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202