Buca Uyuşturucuya Savaş Açtı

Buca Belediyesi, nüfus yoğunluğu ile aynı doğrultuda ilerleyen madde bağımlılığının büyük sorun teşkil ettiği ilçede, soruna el koydu ve Belediye Meclisi’ne ait bu konu ile alakalı bir komisyon kurdu.

BELEDİYE 12.11.2019, 11:06
Buca Uyuşturucuya Savaş Açtı

Resmi rakamlarda 500 bin, fiiliyatta ise 800 bin kişilik bir nüfusa sahip olan Buca Belediyesi, ilçelerin en büyük asayiş problemlerinden bir tanesi olan uyuşturucu ile alakalı geçen dönem olduğu gibi bu dönem de yoğun bir kampanyaya imza atıyor.

İlçenin geleceği için tüm fedakârlıkları yapan belediye, bu gayretlerini Belediye Meclisi’nde komisyon kurup daha resmi bir hale getirdi. CHP, AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinden meydana gelen Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, evvela gençlerin madde bağımlılığına karşı duyarlılık kazanıp zararlı alışkanlıklardan uzak durmasını hedefliyor.

Belediye CHP Meclis Üyesi Bülent Uygur’un girişimleri ile kurulmuş olan Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, 7 ay süre ile görev yapıp gençler başta olmak üzere bütün yaş gruplar ile alakalı önleyici ve bağımlılıktan kurtulmayı motive eden çalışmalar sürdürecek.

Konu hakkında konuşan Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, bazı kaynaklarda bu bağımlılığın 9 yaşa kadar indiğini gördüklerini, okulların önlerinde, parklar ve evlerde madde bağımlılığı ile alakalı meydana gelen acı olayların gazetelerin 3. sayfalarında kanıksanmasını istemediklerini, sigara, alkol gibi zararlı alışkanlıklar ile başlamış olan bu bağımlılık türlerinin zaman içerisinde kimyasallara kadar uzanabildiğin ve kurdukları komisyon mücadelelerini artırarak sürdürmek istediklerini belirtti.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202