Buca Modern Pazarına Kavuştu

Buca Belediyesi’nce hizmete açılmış olan Buca Çarşı’nın semt pazarı kısmı hayata geçirildi.

BELEDİYE 08.11.2019, 13:36
Buca Modern Pazarına Kavuştu

İlçede vatandaşların istekleri doğrultusunda yatırımlar yapan Buca Belediyesi, yeni pazaryerini hizmete aldı.

Özmen Caddesi üstünde senelerdir Buca pazar yeri olarak kullanılmakta olan 13 bin metrekarelik alanda 2017’de temeli atılan Buca Alışveriş ve Yaşam Kompleksi Buca Çarşı’nın semt pazarı kısmının açılmasından sonra pazarcı esnafı ile noter huzurunda kura çekildi.

Kozağaç Mahallesi, Özmen Caddesi’yle 223 sokak arasında bulunan Buca pazarında çarşambaları sebze meyve satışı yapılacak. Pazarda perşembeleri ise tekstil ürünlerinin satışı gerçekleştirilecek. Pazar günleriyse karma pazar kurulacak.

Buca Çarşı Projesi’nin zemin katında 10 bin metrelik alana yayılmış olan, ısıtma sistemlerinin olacağı, vatandaşların ve pazarcı esnafın alışverişlerini yapabilecekleri modern şartlarda hizmet veren pazar yerinde hemen hemen bin tezgâh bulunacak. Alan, pazarın olmadığı ya da kısmi olarak kurulduğu günlerde otopark ve spor etkinlik alanı olarak da kullanılabilecek. Aynı katta kurulmuş olan genel ihtiyaç alanları, zabıta birimleri, yeme içme alanları ve mescitle ilçe halkı çağdaş bir alışveriş mekânına kavuşmuş oldu.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202