Buca'dan Kadın Kooperatifçilere Destek

Buca Kent Konseyi, Buca köylerinden başlayarak kooperatifçilik eğitimi seferberliği başlattı.

Buca'dan Kadın Kooperatifçilere Destek

Belediye Kanunu kapsamında kurulan ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde olan Buca Kent Konseyi, yeni bir eğitim seferberliği başlattı. Sivil toplum ve kamu kurumlarının işbirliği bahisop çatısında projelere imza atan Buca Kent Konseyi, yeni bir projesine daha start verdi. Gönüllülük esasına dayalı gerçekleştirilen ve projelerin yenisi ise, köylerden başlayarak verilecek kooperatifçilik eğitimi.

Engelli, çocuk ve kadın haklarından, kentteki kültürel değerlerin korunması ve geliştirilmesine dek her alanda ortak bir çalışma misyonuyla sosyal projelere imza atan Buca Kent Konseyi, yeni projesinde kadın kooperatifini geliştirmek adına köylerden başlayan bir seferberlik başlattı. Buca Belediyesi’nin mevcut kırsal kalkınma hamlesine de pozitif etki edecek seferberliğin yanı sıra Kent Konseyi, haftada bir gün kadınlara yönelik ücretsiz danışma hizmeti de başlattı.

Kent Konseyi’nin bugüne kadar yaptığı projelerin bölge halkına faydalarını anlatan ve işbirliği içinde düzenlenen projelerin devamının geleceğini belirten Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “Kent Konseylerinin kuruluşu Belediye Kanunu kapsamında bir yükümlülük olsa da biz bu yükümlülüğü çok faydalı bir gönüllülüğe dönüştürüyor, katılımcı belediyeciliğin en güzel örneklerinden birini veriyoruz” diye konuştu. Projelerin belirlenmesi ve uygulanması süreçlerinde muhtar ve vatandaşların da fikirlerinin alındığını belirten Kılıç, “Hemşehrilerimizin bizden ne istediğinin en güzel turnusolu da sivil toplum kuruluşlarının dedikleri. Toplum vicdanının harcını karan sivil toplum, projelerimizin de en büyük yol göstericilerindendir, projelerimizin kılavuzudur” dedi.

Kent Konseyi Başkanı Av. Mürüvet S. Balcılar ise yaptığı açıklamada, “Her şeyi kamudan beklememek lazım’ anlayışı ile sosyal sorumluluk kavramının hakkını vermek, Belediyemizin çalışmalarına katkı koymak bizlerin asli görevi. Kadın kooperatifleri için eğitim başlattık. İlkini kaynaklara yaptık. Köylerden başlıyoruz. İkincisi de bir yılı aşkın bir zamandır semt evlerinde protokol psikologlar derneği üzerinden protokol yaptık. Haftanın bir günü kadınlara ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyorlar ” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202