Buca'da Renkli Festival

Buca Belediyesi tarafından bu yıl 8’inci kez gerçekleştirilen Uluslararası Balkan Festivali, Hasanağa Bahçesi’nde büyük bir coşkuyla başladı.

BELEDİYE 22.09.2019, 11:51 22.09.2019, 12:55
Buca'da Renkli Festival

21 – 22 Eylül tarihleri arasında iki gün süren festivalin ilk günü, Çevik Bir Meydanı’ndan hareket eden kortejle başladı. Hasanağa Bahçesi’ne kadar bando ve dans gösterilerinin eşliğinde gerçekleşen kortej, karnaval havasında gerçekleştirildi. Bu yıl Işılay Saygın’ın anısına gerçekleşen festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, Nazım Hikmet’in dizeleriyle kardeşlik mesajı verdi. 

Işılay Saygın'ın Anısına

Buca’nın en renkli festivali Uluslararası Balkan Festivali bu yıl, 27 Temmuz 2019 tarihinde yaşamını yitiren Türkiye’nin ilk kadın bakanlarından ve Buca Belediyesi eski başkanı merhume Işılay Saygın’ın adına gerçekleştirildi. Kortejin ardından festival alanına ulaşan Buca Pasgol Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, Işılay Saygın adına özel olarak hazırlanan anı defterini imzaladı.

      

Amacımız Kardeşçe Yaşamak

Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, İzmir’deki Balkan dernekleri tarafından kurulan ve Balkan kültürünün sergilendiği stantları teker teker ziyaret etti. Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Kılıç, sözlerine Işılay Saygın’ı anarak başladı.

Buca’yı Buca yapan kimliklerden bir tanesini, içinde kardeşçe yaşayan hemşehrilerin oluşturduğunu ifade eden Başkan Kılıç, “ Yıllardır bu topraklara varlıklarıyla renk katan siz değerli göçmen hemşehrilerimiz, kentimizin en önemli değerlerinden biri oldunuz. 8 yıldır süregelen bu festivalin ana amacı, barış içinde kardeşçe yaşamaktır. Aynı türküleri, şarkıları beraber söylemektir” diye konuştu.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202