Buca'da Gençler Cumhuriyet İçin Tırmandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Buca Belediyesi gençlik merkezlerinden öğrenciler Nif Dağı’na doğa yürüyüşü yaptı.

BELEDİYE 30.10.2019, 11:42
Buca'da Gençler Cumhuriyet İçin Tırmandı

Hemen hemen 10 km.lik parkurdan sonra zirveye erişen gençler, dev Türk bayrağı açıp alana 96. seneye özel çam fidanları diktiler.

Cumhuriyet Bayramının 96. Yılını birbirinden güzel etkinlikler ile kutlayan Buca Belediyesi, gençlik merkezleri ile İzmir’in dağlarına çiçekler ektiler.

Tarık Akan ve Işılay Saygın Gençlik Merkezlerince yapılan 29 Ekim Doğa Yürüyüşü etkinliğine, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde eğitim almakta olan 200 civarında genç katıldı.

Kaynaklar Dere Kafe Kamp Alanı’ndan hareketlenen gençler, Nif Dağı’na doğa yürüyüşü yaptı. İzmir Marşı, Onuncu Yıl Marşı ve gençlik türküleriyle yürüyen gençler, üzerlerinde 96. seney özel tasarımlanan tişörtleri giydiler.

Yürüyüş çerçevesinde gençler, Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yaşı anısına boş arazilere çam fidanları dikip alanı yeşillendirdiler. Hemen hemen 10 kilometrelik parkuru bitiren ve Nif Dağı’nın zirvesine erişen gençler, ‘İzmir’in dağlarında çiçekler açıyor. Gençler cumhuriyete yürüyor’ yazan pankart ile dev Türk bayrağı açtılar.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202