Buca'da bir başka güzel 9 Eylül

İzmir'in kurtuluşunun yıldönümünde  Buca'da 9 Eylül kutlamaları yapıldı. Belediye önünde açılan devasal Türk bayrağı eşliğinde gerçekleşen kortejin ardından ünlü Opera Sanatçısı ve Tenor Hakan Aysev İzmir şarkılarını vatandaşlarla birlikte söyledi. 

Buca'da bir başka güzel 9 Eylül

Buca Belediye Başkanı Avukat Erhan Kılıç'ta, 9 Eylül İzmir'in dağlarında çiçeklerin açtığı gündür diye halka hitap ettikten sonra Hakan Aysev'le birlikte İzmir Marşı'nı söyledi.


Kutalamalar Buca Belediyesi'nin önünde toplanan yurttaşlar eşliğinde yapılan yürüyüş ile başladı. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'ında yürüdüğü kortejde 1 kilometrelik dev Türk Bayrağı açıldı.


Yürüyüş sonrası Kasaplar Meydanı'ndaki müzik şşöleni sanatçılar Aliyar Nihan ve Musa Koçer konserleri ile başladı. Sanatçıların performanslarının ardından Ünlü Tenor Hakan Aysev sahne aldı.Sonrasında ise Gorabet Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde (BBKSM) Özlem Ertuğ & Doruk Çebi Trio sahne aldı.


Hakan Aysev'in isteği üzerine sahneye çıkan Avukat Erhan Kılıç, Hakan Aysev ile birlikte İzmir Marşı'nı söyledi.Kılıç sahnede yaptığı konuşmada, "Bugün işgalcilere karşı ilk kurşunla milli mücadeleinin fitilinin ateşlendiği İzmir'in değil koca bir ulusun kurtuluş günüdür.9 Eylül İzmir’in dağlarında çiçeklerin açtığı gündür.Tarihimizle gururlanırken, bu şehrin güzelliklerini yok edecek politikalara karşı da sadece İzmir’de değil tüm Türkiye’de var gücümüzle karşı duruyoruz.  Çünkü biz İzmirliyiz. İzmirli olmak da bunu gerektirir” diye konuştu. 
 

Yorumlar (0)
19°
parçalı az bulutlu
banner202