Buca Belediyesi’nden Görme Engellilere Özel Nutuk

Buca Belediyesi tarafından görme engelliler için Milli Mücadele’nin 100’üncü yılına özel hazırlatılan nutuk Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırıldı.

Buca Belediyesi’nden Görme Engellilere Özel Nutuk

Milli Mücadele’nin 100’üncü yılına özel, Buca Belediyesi tarafından görme engeller için hazırlatılan nutuk, beklenenin çok üzerinde bir talep aldı.  Farklı şehirlerdeki engellilerden aldığı mektuplar sebebiyle çok duygulandığını ve bu kadar çok talep alınmasından mutluluk duyduğunu belirten Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “Amacımız başta çocuk görme engelliler olmak üzere herkesin bu eşsiz başyapıta erişmesi, Ulu Önder Atatürk’ün sözlerinin engel tanımadan gelecek nesillere ışık olmasıydı, mutluyuz” dedi.

Buca Belediyesi tarafından Milli Mücadelenin 100’üncü yılına özel Braille alfabesiyle bastırılan ve İzmir Enternasyonal Fuar’ında tanıtımı yapılan Nutuk’un beklenenin üzerinde ilgi görmesi, Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç ve pek çok kişiyi mutlu etti. Farklı şehirlerden kitabı talep edenlerle sosyal medya ve telefonlar aracılığıyla iletişime geçen Buca Belediyesi, uzak kentlerdeki görme engelli vatandaşlara da kitaplarını kargo yoluyla iletti.

DİYARBAKIR’A NUTUK GİTTİ

Türkiye’nin farklı şehirlerden kendileri için hazırlanmış özel Nutuk’u edinmek isteyen görme engellilerden biri de Diyarbakır’da öğretmenlik yapan Ahmet Nursoy idi. Nursoy yaptığı açıklamada, kendisi gibi görme engelli eşiyle sosyal medyadan yazdıkları mesaja cevap verildiği için duyduğu mutluluğu belirtirken “Çok makbule geçti, teşekkürlerimi sunmayı bir borç bilirim. Diyarbakır’dan İzmir’e selamlar” dedi.

Bu özel projeyle birlikte Milli Mücadele ruhunu yaymaya çalıştığını belirten Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Herkesin başucu eseri olması gereken ve en karanlık dönemlerde bile aydınlık bir umut aşılayan Nutuk, görme engelli kardeşlerimize de ışık olsun istedik. Amacımız başta çocuk görme engelliler olmak üzere herkesin bu eşsiz başyapıta erişmesi, Ulu Önder Atatürk’ün sözlerinin engel tanımadan gelecek nesillere ışık olmasıydı, mutluyuz” dedi. Kitabın İzmir’in pek çok noktasına ve dışardaki şehirlerden talep eden onlarca engelliye ulaştırıldığını belirten Kılıç, “Heyecan duyduğumuz daha çok proje var. Nutuk’un sağladığı motivasyonla bu örnek projelere devam edeceğiz. İlgi gösterenlere esas biz teşekkür ederiz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
24°
parçalı bulutlu
banner202