Buca Belediyesi’nden “dezenfeksiyon” hamlesi

Halk sağlığı için elini taşın altına koyan Buca Belediyesi, ilçe okullarında başlatacağı enfeksiyon karşıtı ilaçlamalarla tüm dünyanın gündeminde olan ancak Türkiye’de rastlanmayan Corona virüsüne karşı da olası bir tehlike için tedbir alınmasını sağladı. Virüs ve salgın hastalıklara karşı dezenfeksiyon kontrolü sağlamak için test uygulamasını başarıyla gerçekleştiren Belediye, mart ayı sonuna kadar tüm okulların ilaçlamasını bitirmiş olacak.

BELEDİYE 10.03.2020, 12:27
Buca Belediyesi’nden “dezenfeksiyon” hamlesi

Gribal enfeksiyonların halk sağlığını tehdit etmemesi için çalışma başlatan Buca Belediyesi, eğitim-öğretim yılı başlangıcında da hijyen eğitimi vererek bu konuda miniklere bilinç kazandırmıştı. Belediye şimdi de ilçe sınırları içinde bulunan tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde virüs ve salgın hastalıklara karşı geniş çaplı bir önlemi devreye sokuyor. Tüm dünyanın gündemine oturan ve Türkiye’de vakası olmayan Corona virüsüne karşı da olası bir tehlikede tedbir olacak uygulama, mart ayı sonuna kadar tüm okullarda tamamlanacak.

Enfeksiyonlara karşı dezenfeksiyon kontrolü sağlanması ve gerekli ilaçlamaların yapılmasını öngören çalışmaların test uygulaması ise Kuruçeşme Mahallesi’ndeki Ege İhracatçı Birlikleri Ortaokulu’nda başarıyla gerçekleştirilerek proje son aşamaya geldi.

KILIÇ: “ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZ”

Gribal enfeksiyonlar başta olmak üzere bitmek üzere olan kış mevsiminde koruyucu sağlık hizmetleri için sorumluluk alarak örnek bir çalışma başlattıklarını belirten Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “Ebeveynlerin en büyük kaygısı çocuklarını okula gönderirken toplu alanlarda karşılaşacağı bulaşıcı hastalıklar. Biz bir yandan çocuklarımıza hijyenin önemini anlatırken diğer yandan sosyal belediyecilik anlayışımız gereği önlem konusunda da üstümüze düşeni yapıyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı gelişimi için bu çalışmayı yapmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
23°
parçalı bulutlu
banner202