Buca Belediyesi Kontrolleri Hızlandırdı

Yeni eğitim öğretim yılından okullarda ve civarlarında kontrollerini arttıran Buca Belediyesi, sağlık ekipleri ile Buca’da bulunan tüm okulların kantinlerini inceliyorlar.

BELEDİYE 17.10.2019, 09:26
Buca Belediyesi Kontrolleri Hızlandırdı

Okulların açılması ile beraber Buca ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan bütün eğitim kurumlarının içerisinde ve civarlarında kontrollerini hızlandıran Buca Belediyesi, kantin kontrollerine de başladı.

Çocukların eğitimi esnasında beslenme gereksinimlerini karşılamaları amacı ile ihale yöntemi ile okullarda görev yapmakta olan kantinler, Buca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerince birer birer mercek altına sahabet alındılar.

Kantinlere Tam Kontrol

Buca ilçesindeki  ilköğretim, lise ve kolej içinde bulunan kantinler programlamalar çerçevesinde denetlemekte olan ekipler; işletme ruhsatlarına, çalışanların hijyen eğitim belgelerine, ilaçlamaya, ürün kalitesinin kontrolüne ve genel sağlık şartlarının kontrolü yaptılar.

Kurallara uymayan işletme sahipleri uyarıldı. Yanlışlar tekrar edilirse ceza kesilecek.

Çalışmalar çerçevesinde toplamda 90 adet okulun denetleneceği ve okul kantinlerinin şu anki durumlarına göre tutanakların hazırlanacağı ifade edildi.

Yorumlar (0)
açık
banner202