Bornovalı Kadınlar Ailelerine Katkı Sağlayacak

Bornova Belediyesi tarafından kadınların sosyalleşmeleriyle beraber ekonomik kazanç elde edebilecekleri becerileri kazanmaları için yeni kurslar açılıyor.

BELEDİYE 13.11.2019, 11:11
Bornovalı Kadınlar Ailelerine Katkı Sağlayacak

İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla yapılan  “takı tasarımkursu Atatürk Mahallesi ve Pınarbaşı’nda, ‘dikiş, nakış, biçki’ kursuysa Naldöken’de kadınların yoğun ilgisi ile hizmete girdi.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, kadınların hayatın tüm alanlarında yer alması için ekonomik bakımdan da güçlü ve özgür olması gerektiğini, Kadın Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından açılmış olan bu kursların, kadınların kendi kazançlarını elde etmeleri yolunda çok önemli bir başlangıç olduğunu ifade etti.

2 merkezdeki takı tasarım kurslarında toplamda 48, Naldöken’de açılan biçki, dikiş, nakış kursunda ise toplamda 24 kadın katılımcı var. Kadınlar eğitimden sonra Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika kazanacak. Vatandaşlar, Bornova Belediyesi’nin  0 232 999 29 29 nolu telefonun 3817’yi arayıp kurslar ile alakalı ayrıntılı bilgiler alabilirler.

Yorumlar (0)
19°
parçalı az bulutlu
banner202