Bornova’da Muaythai Fırtınası Esti

Türkiye Muaythai Federasyonu’nca Bornova ilçesinde yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kupası’nda büyük bir heyecan yaşandı.

BELEDİYE 03.11.2019, 10:26
Bornova’da Muaythai Fırtınası Esti

Ege Bölgesi’ndeki 358 sporcunun katılımda bulunduğu organizasyonu Bornova Kaymakamı Fatih Genel’le beraber takip eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, sporu desteklemeyi sürdüreceklerini belirtti.

Bornova Vali Hüseyin Öğütçen Spor Salonu’nda yapılan Muaythai 29 Ekim Cumhuriyet Kupası’na büyük bir ilgi vardı. Ege Bölgesindeki illeri kapsayan organizasyonda 10-17 yaşlar arasındaki sporcular ringde bu savunma sporunun inceliklerini göstermeyle beraber centilmenlikleri ile de takdir topladılar.

Savunma sporları arasında olan ‘muaythai’nin pek çok gencin hayat tarzı olduğunu görmenin kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Muaythai sporunun gelişmesi ve daha çok gencin bu spora yönelmesi için Bornova Belediyesi olarak ellerinden geleni yapmaya hazırız olduklarını belirtti.

Elde ettikleri dereceler ile Türkiye’nin gururu olan sporcular Sevim Ada ile Taylan Leyne, antrenörleri ve Türkiye Muaythai Federasyonu Ege Bölgesi Asbaşkanı Şakir Bayramoğlu’yla beraber Başkan Dr. Mustafa İduğ’u, 29 Ekim Cumhuriyet Kupası’nın öncesinde ziyarette bulundular.

Başkan İduğ sporcuları kutladı ve birçok gencin bu yoldan ilerleyebilmesi için olanaklar dahilinde destek vereceklerini belirtti.

28 Eylül - 6 Ekim tarihlerinde  Antalya ilinde yapılan ve 63 ülkeden sporcuların katılımda bulunduğu Dünya Şampiyonası’nda 2. olan 16 yaşındaki Sevim Ada buradaki konuşmasında hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)
23°
parçalı bulutlu
banner202