Bornova’da Güvenli Aile Projesi Başladı

Bornova Belediyesi’nce başlatılan “Güvenli Aile” uygulaması ile İzmir’e gelen öğrenciler 2. Bir yuvaya kavuşuyor.

BELEDİYE 03.10.2019, 11:00
Bornova’da Güvenli Aile Projesi Başladı

Öğrencilerin Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ tarafından oluşturulan ‘Güvenli Aile’ uygulaması ile eğitim yaşamalarına devam edecekleri Bornova’da ikinci bir yuvaları oluyor.

Uygulama ile ihtiyaç sahibi öğrencilerin gönüllü ailelerle buluşturulması sağlanıyor. Projeden ilk faydalanan genç, Kahramanmaraşlı Samet Şafak Ertekin. Ege Üniversitesi Havacılık Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojisi Bölümü Öğrencisi Samet Şafak, eğitimine Sözmen Ailesi’nin yardımı ile devam edecek.

Güzel uygulama ile İzmir ilindeki yeni evine kavuşmuş olan Samet Şafak Ertekin, odasına yerleşerek derslerini yapacağı masasına oturdu. Baba Cengiz Ertekin ve kapılarını genç öğrenciye açan Ahmet Sözmen Başkan Mustafa İduğ’u ziyaret etti.

Sayıyı Artıracağız

Buluşmada uygulamayı yaygınlaştıcaklarını ifade eden Başkan Dr. Mustafa İduğ, yarı zamanlı çalışma imkanlarından, Gençlik Merkezi aracılığı ile verecekleri desteklere kadar öğrencileri pek çok alanda destekleyeceklerini, bu duyarlılığı daha çok anlatarak, güvenli aile sayısının arttırılmasını amaçladıklarını dile getirdi.

Bornova Belediyesi tarafından yapılan, proje titiz bir şekilde uzman psikologlar ve sosyologların yapmış oldukları özel görüşmelerle öğrenci ve İmajbet ailenin sosyal ve kültürel yönlerden uyumlu olup olmayacaklarının değerlendirilmesi ile yürütülüyor.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202