Bornova’da Gaziler Unutulmadı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e 1921 yılında Mareşal Rütbesi ve Gazi unvanının verilmesi nedeniyle Gaziler Günü olarak kutlanan 19 Eylül’de, Bornova’daki gaziler de unutulmadı.

BELEDİYE 19.09.2020, 12:58 Ecem Atabay
Bornova’da Gaziler Unutulmadı

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmi törende Bornova Kaymakamı Fatih Genel,  57. Topçu Tugayı Komutanı Tuğgeneral Halil Ünver, Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Barbaros Taşer ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Sami Atik, Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak şükranlarını sundu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği  üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve muhtarların katıldığı törende günün anlam ve önemini belirten şiir okunarak Gaziler Günü’nün tarihini anlatıldı. Bu özel günde konuşma yapan Gazi Sami Atik “19 Eylül Türkiye Cumhuriyeti’nin gazilere verdiği değerin ifade olan bir kahramanları anma günüdür. Bizleri bu kutsal toprakların ve şanlı bayrağın gölgesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin saygın fertleri olarak hür ve bağımsız şekilde yaşamamızı sağlayan şehitlerimizi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyoruz” dedi. 

Yorumlar (0)
10°
açık
banner202