Bornova’da Bir İlk: Haydi Kadınlar Stada

Türkiye topraklarında futbolun ilk oynanmış olduğu yer olan Bornova, ilk defa bir milli maçın ev sahibi olacak.

BELEDİYE 06.11.2019, 10:41
Bornova’da Bir İlk: Haydi Kadınlar Stada

Kadın (A) Milli Futbol Takımı Avrupa Şampiyonasında Grup Eleme maçında Hollanda’yla Bornova Stadı’nda karşılaşacak. Hollanda’nın yanında Rusya, Estonya, Kosova ve Slovenya’yla aynı grupta bulunan Milli Takımımız, elemelerde yaptığı 5. maçında kadınları ve futbolseverleri Bornova Stadı’nın müthiş atmosferinde buluşturacak.

8 Kasım Cuma günü saat 19.00’da oynanacak olan maçta, saha ve tribünler kadınlar ile güzelleşecek. Tribünlerde, toplumsal cinsiyet eşitliği vurgusu gerçekleştirilecek. Bornova Belediyesi, passolig kartı ve bileti olmaksızın ücretsiz olarak izlenebilecek karşılaşmaya gitmeyi talep edenler için saat 17.30’da Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndan araç kaldıracağını açıkladı.

Girişimleri ile mücadeleyi Bornova’ya aldırmış olan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, ilçede ilk defa bir milli maçın oynanacağını vurgulayarak İzmir ilinde çok uzun süredir milli maç heyecanının yaşanmadığını, bunun Bornovalılar adına büyük onur olduğunu, o akşam stadın dolması gerektiğini, bir ilki yaşarken hep beraber olmaları gerektiğini belirtti.

Her daim kadınların yanında olduklarını dile getiren İduğ, çağrılarının kadınların tribünleri doldurmaları için olduğunu, tüm kadınları bu maçta görmek istediklerini, Milli maç olmasının yanında toplumsal cinsiyet eşitliği farkındalığının da yapılabileceğini, kadına yönelik şiddete ses verilebileceği bir etkinlik olduğunu, kadın futbolcuların sahada mücadele ederlerken, tribünlerden de cinsiyet eşitliğine vurgu yapacaklarını ifade etti.

Yorumlar (0)
19°
parçalı az bulutlu
banner202